15 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinUnghiile cu modele sunt la modă

Unghiile cu modele sunt la modă

  Mâinile şi implicit unghiile sunt primele lucruri pe care le analizăm la o persoană. Pentru a ieşi cât mai mult în evidenţă, toamna aceasta se poartă unghii cu modele.

Nu există modele mai noi sau mai cerute. Totul se alege în funcţie de mai mulţi factori: de forma unghiei, de serviciul clientei, de ocazie şi de materialul pentru ţinutele speciale. Trebuie să existe comunicare între manichiuristă şi clientă. Clienta are o idee, însă manichiurista alege modelul în funcţie de lungimea şi forma unghiei.
„Pentru o unghie scurtă, este potrivită manichiura french şi eu exclud modelul pentru asemenea unghii. Pentru unghiile medii sau lungi, sunt recomandate foarte multe modele, dar merge şi o manichiură french“, a fost recomandarea manichiuristei Ramona Theis.
Modelele sunt multe, însă acestea se pot crea pe moment, în funcţie de imaginaţia manichiuristei. De la o liniuţă trasă pe unghie posibilităţile de creaţie sunt multe.
„Se fac modele pe bază plină de culoare sau pe bază de french. Se aplică flori, steluţe, fulgi de nea, frunzuliţe sau se reprezintă o petală. Sunt modele fine, elegante, ciudate. Se pot face modele în combinaţii cu mai multe nuanţe. Se ţine cont şi de culoarea hainelor, în cazul unei ocazii speciale“, a spus manichiurista.
Se poartă modele doar pe o unghie de la fiecare mână. Nu este obligatoriu ca toate unghiile să fie la fel sau pictate. Moda în acest domeniu este diversă şi permite multe jocuri şi creaţie. Contează dorinţa clientei.

Manichiura pentru o petrecere

Modelul se adaptează în funcţie de cerinţele doamnelor, elegant, sport sau de petrecere. Toamna aceasta se poartă culorile puţin sidefate, pale şi naturale, cum ar fi alb, crem.
Chiar şi lacul pune unghia în evidenţă şi dă senzaţia de simplitate şi eleganţă.
La orice manichiură, indiferent de model, trebuie luat în considerare tratamentul pentru întreţinerea unghiei. Aici intră lacurile incolore care se aplică la final, pentru că dau strălucire ojei, iar aceasta rezistă mai mult timp.
„Se poartă atât unghiile rotunjite, cât şi cele cu colţurile drepte. Forma aceasta eu o dau după ce analizez forma degetelor şi a mâinilor. De exemplu, pentru degetele lungi şi subţiri se potrivesc unghiile rotunjite, iar degetele mai scurte şi mai grosuţe au nevoie de unghii rotunde, dar nu foarte alungite. Clientele trebuie să ştie că forma unghiei nu afectează sănătatea unghiei. În cazul în care clienta merge la o petrecere, eu stabilesc modelul, forma unghiilor şi aleg nuanţele, în funcţie de îmbrăcăminte“, a spus Ramona Theis.

Unghiile false nu sunt sănătoase

„Unghiile false nu se mai cer aşa de mult ca în alte perioade. Eu sunt contra unghiilor false pentru perioade îndelungate. Sunt indicate doar în cazul unei seri, la o petrecere. Unghiile false distrug ţesutul unghiei şi necesită o perioadă lungă de tratament. Pentru unghii false purtate una-două zile, tratamentul durează o lună. În cazul unghiilor false cu gel, pericolul de distrugere a unghiei este mai mare. Dacă unghia este purtată câteva săptămâni, tratamentul de recuperare durează patru-cinci luni. Unghiile false distrug calciul din unghie şi provoacă exfolierea şi ruperea acesteia“, a explicat manichiurista Ramona Theis.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS