15 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinSpuneţi adio vergeturilor

Spuneţi adio vergeturilor

Nu mai este cald şi, pentru că nu mai purtăm costume de baie şi fustiţe, ne bazăm pe ideea că nu mai trebuie să ne îngrijorăm de aspectul neplăcut al vergeturilor sau al celulitei. Aceste probleme sunt însă semne ale alterării sănătăţii corporale şi trebuie tratate ca atare.

După diagnosticarea făcută de medicul specialist, se începe tratamentul propriu-zis. „Clientele trebuie să ştie că sunt două tipuri de vergeturi: profunde, care sunt foarte mari şi albe, şi cele mai puţin vizibile. Asemenea vergeturi apar fie la îngrăşări sau slăbiri bruşte, fie din cauza dereglărilor hormonale“, a menţionat Violeta Anghel, tehnician masaj-somatic.

Asemenea tratamente se fac cu aparate cu ultrasunete de la centrele de wellness. Sunt şedinţe de câte 45 de minute pentru corp şi 15 minute pentru faţă. Pentru vergeturile superficiale sunt necesare cel puţin zece şedinţe pentru ca doamnele sau domnişoarele să se bucure de rezultate.

„Am foarte multe cliente care se tem de durere. Aceste tratamente nu dor absolut deloc şi nici măcar nu înţeapă. Se resimte doar creşterea temperaturii în locul unde se produce contactul, şi asta pentru că aparatul se încălzeşte. Razele aparatului pătrund în piele cam 5 cm, iar capătul este din inox“, a explicat Violeta Anghel. Locul care urmează să fie tratat se va masa în prealabil cu o cremă specială, care conţine vitamine şi proteine. Unele sunt cu citrice, uleiuri sau parafină, dar se folosesc numai cremele de la salon pentru că sunt alese de profesionişti.

Violeta a mai spus că pentru tratarea vergeturilor este suficient tratamentul de la centrul de wellness. Nu contează tipul de piele, ci genul vergeturii, cât este de veche sau cât este de profundă. Clientele trebuie să ştie că, dacă sunt însărcinate sau sunt în perioada de menstruaţie, nu au voie să facă tratamente cu ultrasunete.

Şi celulita se tratează cu ultrasunete

„Persoanele care vin pentru un asemenea tratament trebuie să ştie că mai întâi se tratează cauza care a dus la apariţia celulitei şi abia apoi, la salon, ne ocupăm de tratarea efectului. Clientele trebuie să facă analize complete. În funcţie de vârsta clientei, se stabileşte elasticitatea pielii şi în câte şedinţe se tratează“, a fost recomandarea Violetei Anghel.

Pentru tratarea celulitei se începe cu o corecţie alimentară. Se consumă 2 l de apă pe zi şi multe fructe şi legume crude. Se scade consumul de glucide rafinate, mai ales zahărul, şi se evită carnea grasă sau combinaţiile de pâine cu carne. Important este să se înţeleagă necesitatea renunţării la cafea, tutun şi, mai ales, la sucuri, fie acidulate sau nu.

După ce regimul alimentar este stabilit, încep tratamentul anticelulitic prin electrostimulare, tratamente corporale la cald, termoterapie sau prin folosirea unor creme anticelulitice profesionale.

Cum lucrează un aparat cu ultrasunete

Aparatul cu ultrasunete este destinat în special tratamentelor corporale legate de: atenuarea nodulilor anticelulitici şi reconturarea adipozităţilor localizate, obţinute prin acţiunea mecano-termică, îmbunătăţirea elasticităţii ţesuturilor, pătrunderea în profunzime a produselor profesionale aplicate, cum ar fi creme şi loţiuni de remodelare, cu efect anticelulitic, accelerarea circulaţiei sanguine şi a hidratării în profunzime a pielii.

Ultrasunetele din industria beauty exploatează aceeaşi tehnologie folosită de doctori pentru scanările prenatale, dar penetrează câţiva milimetri mai profund pentru a ajunge la ţesutul adipos, unde celulita este captivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII