13.1 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024

Cum alegem rujul

Primul produs la care se gândeşte o femeie atunci când vine vorba de machiaj este rujul. Fiecare doamnă are cel puţin unul în geantă.

Este adevărat că rujul este uşor de aplicat, dar sunt totuşi câteva lucruri şi trucuri de care o femeie trebuie să ţină cont. Sunt importante tehnica de machiaj şi compoziţia rujului. Pasiunea femeilor pentru ruj este legendară.
„Lumea trebuie să ştie că, după aplicarea rujului, există o perioadă de acomodare. Rolul acestei perioade este de impregnare a rujului, dar depinde şi de consistenţa produsului de machiaj“, a spus Alina Cune, make-up artist.
Rujurile cu texturi cremoase sunt mai uşor de aplicat. Dar dacă vă doriţi o definire a buzelor, este indicat un ruj cu o textură mai dură. Aplicarea acestui tip de ruj poate necesita mai multă atenţie şi mai mult timp. Un ruj etichetat drept hidratant nu rezistă atât de mult, în timp ce unul long-lasting poate usca buzele. Rujurile sidefate trebuie neapărat testate înainte de cumpărare: de cele mai multe ori, au texturi uscate.
„Doamnele care recurg şi la un contur de buze trebuie să ştie că acesta trebuie să fie  puţin mai închis decât rujul. Dar acest contur trebuie întotdeauna acoperit cu ruj, pentru că altfel  este inestetic “, a spus Alina Cune. Aceasta a sfătuit doamnele care folosesc ruj de culoare roşie să fie foarte atente. Este o culoare foarte pretenţioasă care, aplicată fără o prea mare grijă, scoate în evidenţă toate imperfecţiunile.
Când cumpăraţi un ruj, trebuie să alegeţi mai întâi culoarea şi apoi să fiţi atente la textura lui. Chiar dacă este mat, cum se poartă în acest sezon, pentru a devenit mai lucios puteţi să aplicaţi un gloss. Un ruj poate căpăta un aspect mat dacă aplicaţi pe buze un strat de pudră.

Paşii pentru un machiaj de durată

Dacă rujul este aplicat direct pe pielea umedă, acesta nu are o aderenţă aşa de mare. Cel mai bine se menţine pe buzele uscate. „Pentru a reda senzaţia de volum, peste ruj, în zona mediană a buzelor, se aplică o culoare mai deschisă decât cea de bază a rujului sau se aplică un luciu de buze. Un machiaj eficient al buzelor trebuie să urmeze câţiva paşi. Se aplică mai întâi un fond de ten, după care un strat de ruj. Secretul constă în presarea unui şerveţel între buze. Se impregnează rujul mai bine şi astfel machiajul este de durată. După această operaţiune se mai aplică un strat de ruj.
Nu trebuie să mâncăm imediat. Pentru un machiaj cât mai rezistent, rujul are nevoie de un timp de acomodare pe buze. Nici măcar nu trebuie să frecăm buzele, aşa cum obişnuiesc multe dintre doamne“, a fost recomandarea make-up artistului Alina Cune.
Machiajul pentru serviciu, de zi, trebuie să fie cât mai natural. Trăsăturile naturale sunt cele care trebuie scoase în evidenţă. Ziua nu trebuie purtate culori sidefate. Preferate sunt cele mate. Seara putem să ne punem imaginaţia la contribuţie. Oricum ar fi, doamnele trebuie să cumpere culoarea care le avantajează şi să nu se descurajeze de prima dată când nu le iese machiajul.
Pentru menţinerea culorii şi aspectului sănătos al buzelor, indicată este mierea. Se menţine pe buze câteva minute, după care se freacă uşor, fie cu degetele, fie cu o periuţă specială, dar frecarea nu trebuie să fie dură.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS