16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinCumpărături indispensabile pentru bebeluşi

Cumpărături indispensabile pentru bebeluşi

Venirea pe lume a unui copil vă schimbă viaţa complet. Pe lângă încărcătura emoţională pe care o aduce, o naştere vă poate bulversa pentru că vă schimbă pur şi simplu obişnuinţele, modul de organizare şi chiar bugetul familial.

Cel mai bine este să vă pregătiţi din timp şi să luaţi în calcul lucrurile de care aveţi în mod obligatoriu nevoie atunci când deveniţi mamă pentru ca micuţul să aibă parte de condiţiile cele mai bune. Unele dintre cumpărăturile pe care trebuie să le faceţi sunt esenţiale şi indispensabile, de altele însă vă puteţi lipsi. Orice părinte îşi doreşte să-i ofere copilului său cât mai mult. Această dorinţă este normală, însă situaţia devine un pic mai complicată atunci când părinţii dispun de un buget limitat şi trebuie să se abţină de la a pune în coş orice obiect destinat nou-născuţilor. Părinţii trebuie să dea dovadă de ingeniozitate şi de spirit organizatoric atunci când vine vorba de cumpărăturile ce trebuie făcute înainte de sosirea pe lume a noului membru al familiei.

Lista de cumpărături – extrem de importantă
 
Întocmirea unei liste de shopping în care să notaţi toate produsele pe care trebuie să le aveţi în primele luni de viaţă ale copilului este cât se poate de importantă şi aceasta vă va ajuta să economisiţi banii.
Există o serie de produse pe care trebuie să le aveţi atunci când aduceţi copilul acasă. Este vorba despre scutece speciale pentru nou-născuţi, batiste, şerveţele umede, ser fiziologic, comprese sterile, benzi pentru acoperirea buricului, cremă pentru calmarea unor eventuale iritaţii, cremă hidratantă pentru a evita uscarea pieli, ulei pentru masaj, apă minerală pentru nou-născuţi, lapte, în cazul în care nu alăptaţi, dar şi pastile pentru sterilizare.

Îmbrăcăminte

Primul trusou trebuie să cuprindă şapte body-uri cu mânecă lungă sau scurtă în funcţie de anotimp, cinci bluziţe, cinci perechi de şosete, zece pijămăluţe, două bonete, două costumaşe cu pantalon şi bluziţă şi un scutec din bumbac sau un portbebe.

Dormitor

Se ştie că nou-născuţii dorm mult. Fie că bebeluşul are propria cameră, fie că i-aţi rezervat un colţ al dormitorului dumneavoastră, acesta are nevoie de un pătuţ. Cele mai indicate sunt paturile cu bare, care pot fi folosite atât atunci când copilul este foarte mic, cât şi mai târziu. Aveţi nevoie şi de o saltea, mai multe bucăţi de material impermeabil, o plăpumioară sau un sac de dormit, o pernă plată şi două seturi de aşternuturi. De asemenea, în camera copilului sunt necesare o masă pentru schimbat şi un dulăpior în care să-i ţineţi hăinuţele. În dormitorul copilului este ideal să amplasaţi şi un baby-phone, pentru a auzi de fiecare dată când acesta începe să plângă. Opriţi o parte din bugetul dumneavoastră pentru cumpărarea unor jucării muzicale şi a unei veioze.

Pentru masă

Chiar dacă alăptaţi, nu trebuie să uitaţi de biberoane. Trei biberoane cu capac şi două pentru ceai sunt mai mult decât suficiente. De asemenea, trebuie să cumpăraţi tetine, şase pentru lapte şi trei pentru ceai cu găuri mai mici, o perie pentru curăţarea biberoanelor şi suzete. Aveţi nevoie şi de cel puţin şase baveţici. În cazul în care alăptaţi la sân, este bine să aveţi o pernă pentru alăptare  ce-i oferă copilului o poziţie cât se poate de comodă. 
 
Baie

Baia este un moment important al primelor luni de viaţă ale unui copil. Aceasta însă nu trebuie să dureze foarte mult deoarece bebeluşii pot răci foarte repede. Pentru a face această operaţiune ca la carte, aveţi nevoie de o cădiţă din plastic, un termometru de baie, săpun cu PH neutru şi şampon special pentru micuţi, două prosoape cu glugă, ulei, o perie şi beţigaşe de urechi pentru copii.

Pentru drum

Alegerea „echipamentului“ pentru ieşiri necesită multă atenţie pentru că este vorba despre securitatea şi confortul copilului dumneavoastră. Portbebe-ul este foarte apreciat de tinerele mame în primele săptămâni deoarece le permite să ţină copilul aproape, având în acelaşi timp mâinile libere. Aveţi, de asemenea, nevoie de un cărucior, dar şi de un scaun pentru maşină, adaptat pentru nou-născuţi. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS