15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024

Scurte ştiri

Bar de oxigen pentru patrupede

În Tokyo a fost inaugurat recent un bar de oxigen dedicat în exclusivitate patrupedelor. După cum informează Krone.at, pentru aproximativ 13 euro, câinii afectaţi de aerul contaminat din marile oraşe pot să-şi petreacă o jumătate de oră într-un cilindru special, de unde să îşi ia doza binemeritată de oxigen. Barul aparţine Air Press, un lanţ de 20 de cafenele de oxigen, cu sucursale în toată Japonia. Proprietarul localului, Tsuyoshi Hirano, a dorit să vină în ajutorul patrupedelor, care nu au prea multă libertate de mişcare în marile oraşe. „În Tokyo nu există aşa de mult loc. De aceea, animalele au doar ocazional şansa să se «aerisească» în voie“, a declarat acesta. Proprietarii niponi de patrupede s-au declarat încântaţi de idee. „De când îmi aduc aici câinele, el este vesel şi foarte energic“, a mărturisit stăpâna unui câine.

Belgia – scoasă la licitaţie pe eBay

Pe renumitul site de licitaţii eBay şi-a făcut apariţia, în urmă cu câteva zile, un anunţ publicitar inedit. Autorul lui, jurnalistul Gerrit Six, a scos la vânzare on line Regatul Belgiei.
Începând cu 15 septembrie, cei interesaţi să devină proprietarii Belgiei şi-au exprimat ofertele, suma maximă oferită după 26 de cereri fiind de zece milioane de dolari. În anunţul cu pricina, jurnalistul a precizat că ţara poate fi vândută în întregime, dar şi separat, după cele trei regiuni importante ale sale: Flandra, Bruxelles şi Walonia. Obiectivul jurnalistului a fost să atragă atenţia asupra sa. „Îmi merge foarte bine. Sunt în toate ziarele. Le Monde a insistat o zi întreagă să-mi ia un interviu“, a declarat Gerrit.

Local la cimitir

Berlinezii au de acum posibilitatea ca ori de câte ori merg la mormântul celor dragi să bea un pahar în onoarea celor dispăruţi. După cum informează Libero.it, nu de mult a fost inaugurat în capitala Germaniei primul bar „de cimitir“, unde vizitatorii au ocazia să bea o cafea sau o bere în linişte. Cafeneaua Finovo se află lângă cimitirul St. Matthäus. Deşi inaugurarea oficială a avut loc la începutul acestui an, barul va avea abia acum „botezul de foc“, dat fiind că urmează perioada octombrie – noiembrie, când, conform obiceiurilor, nemţii se roagă la mormintele celor dragi.

Keira Knightley, mulţumită de propria siluetă

Actriţa Keira Knightley, cunoscută pentru supleţea corpului său, este convinsă că este mult mai „grasă“ decât colegele sale de la Hollywood. „Kilogramele în plus sunt o obsesie la Hollywood. Eu am de două ori greutatea şi înălţimea actriţelor americane, dor nu consider că este vreo problemă în acest lucru“, a mărturisit actriţa.

Uma Thurman, din nou singură

Actriţa Uma Thurman este din nou singură. După cum informează Libero.it, vedeta din „Pulp Fiction“ a pus capăt relaţiei cu Arpad Busson, fostul iubit al modelului Elle MacPherson. Cei doi s-au despărţit după doar o lună. „Arki nu a fost însoţit de Uma la o petrecere acum o săptămână. A părut să se bucure de libertate. A fost la o petrecere din New York şi, înconjurat de un grup de manechine, s-a comportat ca şi cum i-ar fi foarte greu asupra căreia să se decidă“, a povestit unul dintre participanţii la eveniment.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS