16.7 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024

Scurte ştiri

Dispecerat special
Romtelecom Olt a înfiinţat un dispecerat special pentru referendum, care va funcţiona doar astăzi. Directorul Romtelecom Olt, Dan Manolache, a spus că măsura a fost luată în eventualitatea unor furturi de cablu telefonic sau a altor componente din reţelele de comunicaţie. Eventualele evenimente nedorite sau disfuncţii în reţelele de comunicaţie vor putea fi anunţate la numărul special de telefon 0249/404.118, între orele 5.00 şi 22.00.
Costel Mirea

A încercat să se omoare cu extraveral
O tânără din Balş – Olt a încercat să-şi încheie socotelile cu viaţa înghiţind mai multe pastile. Daniela M., de 19 ani, a fost transportată joi la Spitalul Judeţean. Tânăra a spus că a înghiţit mai multe pastile de extraveral cu intenţia de a-şi pune capăt zilelor. Din fericire, medicii au reuşit să o salveze la timp, acordându-i îngrijirile necesare. Daniela nu a dorit să vorbească despre motivul care a împins-o spre o astfel de tentativă.
Dana MihăiLă

Incendii provocate de trăsnete
Gospodăria lui Constantin I., din comuna Budeşti, judeţul Vâlcea, a luat foc, în noaptea de joi spre vineri, în urma unui trăsnet. Până să fie stins de pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Mageru“ (ISU) Vâlcea, focul a cuprins fânarul construit din lemn, aproximativ cinci metri cubi de lemne şi două butoaie. Valoarea pagubelor este de aproximativ 5.000 de lei. Cercetările efectuate de pompieri la faţa locului arată că incendiul a fost produs de trăsnet. Tot în noaptea de joi spre vineri, pompierii Detaşamentului Drăgăşani din cadrul ISU au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu izbucnit în urma unui trăsnet, la vegetaţie uscată, pe proprietăţile lui Ion V. şi Alexandru B., ambii din comuna Leleasca, judeţul Olt.
Alina STATE

Seminar la Camera de Comerţ
Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Vâlcea, în colaborare cu Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (OJJP) şi Agenţia pentru Protecţia Mediului, organizează marţi, 22 mai, de la ora 11.00, un seminar pe tema “Produsele ecologice alimentare şi nealimentare. Aspecte legislative legate de producători şi comercianţi”. Organizatorii afirmă că evenimentul îşi propune să informeze operatorii economici din Vâlcea cu privire la noile reglementări legislative în domeniul protecţiei consumatorului şi al mediului. Cele trei instituţii doresc să stimuleze firmele să aplice legislaţia derivată din acquis-ul comunitar, precum şi să îmbunătăţească dialogul dintre autorităţile statului şi reprezentanţii mediului de afaceri vâlcean.
Sergiu MIR

Poliţiştii greci, din nou în Vâlcea
După ce în urmă cu opt luni poliţiştii eleni au vizitat pentru prima dată judeţul Vâlcea, aceştia s-au îndrăgostit de frumuseţile locului şi au venit şi a doua oară. Delegaţia elenă a fost compusă din 38 de reprezentanţi din Grecia, regiunea Nafplio. Din delegaţie a făcut parte Kokkoros Ilias, director adjunct al Poliţiei Argolida, Shinihitis Hristos, director al Poliţiei Rutiere şi preşedinte Asociaţiei Internaţională a Poliţiştilor (IPA), Alexandrropulos Iorgos, director al Poliţiei Rutiere, Tulos Hristos, consilieri la  Prefectura Nafplio, Avgustopilos Stavros şi Armatas Nicolasos, viceprimar şi fost şef al Poliţiei Argolida, şi alţi reprezentanţi din regiunea Nafplio. Cu această ocazie, şefii Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Vâlcea au organizat vineri o conferinţă de presă, unde a fost prezentată delegaţia elenă. „Delegaţia va petrece două zile în judeţul Argeş şi două în Vâlcea”, a declarat comisarul de poliţie Florin Marin, unul dintre adjuncţii şefului inspectoratului. Scopul vizitei poliţiştilor greci în judeţul Vâlcea este schimbul de experienţă. Vor fi prezentate câteva din proiectele Poliţiei Râmnicu Vâlcea privind reducerea infracţionalităţii urbane stradale.
 Iuliana ROŞCA

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS