23.9 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024

Scurte stiri

Fotografie de 82.970 de lire sterline


O familie a cheltuit 82.970 de lire sterline pentru a face o fotografie care sa-i includa pe toti membrii sai, informeaza site-ul thesun.co.uk. Membrii familiei Williams au venit la Londra din toate colturile lumii pentru a face impreuna o fotografie pe care au oferit-o drept cadou bunicii Marie, la aniversarea de 70 ani a acesteia. Nepoata Martine Williams a fost cea care a facut toate aranjamentele pentru ca toti cei 24 membri ai familiei sa se reuneasca in aceeasi camera. Douazeci dintre acestia au zburat la Londra din Australia, America, Thailanda, China, Japonia si Jamaica si au cheltuit 26.320 de lire pe biletele de avion, 11.560 de lire pe cazare, 5.000 pe coafat si 3.500 pe haine noi pentru „sedinta foto“ in familie. Realizarea fotografiei a costat doar 25 de lire sterline. Bunica Marie a ramas fara cuvinte când si-a vazut in sfârsit realizat visul de a-si reuni toti membrii familiei. „Bunica incearca de mult timp sa ne aduca pe toti la un loc, lucru care nu s-a mai intâmplat de zece ani“, a povestit Martine Williams.


Timpul – la vânzare pe internet


Trei studenti germani au câstigat un concurs cu o idee cu totul originala. Dupa cum informeaza Libero.it, cei trei ingeniosi au scos la vânzare pe internet unul dintre cele mai pretioase bunuri din zilele noastre: timpul. Tinerii au reusit sa convinga juriul unui concurs de idei de afaceri, organizat de Universitatea Oxford, care le-a oferit nu mai putin de 100 de milioane de dolari pentru a fonda o companie, unde sa isi puna in aplicare ideea. In cazul in care doriti sa va amintiti de primul dumneavoastra sarut sau de o calatorie ori de un moment special, tot ce trebuie sa faceti este sa scoateti din buzunar un dolar si sa cumparati momente magice sau dramatice din viata dumneavoastra de pe site-ul design-the-time.com. In cazul in care doua persoane vor sa cumpere acelasi moment, nici o problema. Si asta pentru ca de un anumit moment pot fi legate foarte multe evenimente diferite.


Guma de mestecat – benefica pentru memorie


Guma de mestecat este benefica pentru creier. Cel putin aceasta este concluzia la care au ajuns cercetatorii britanici si chinezi, care au demonstrat, prin intermediul unui test de memorie si de concentrare, ca circulatia sângelui in zona cerebrala creste cu 40 la suta atunci când maxilarul mesteca guma. In aceasta situatie cresc si performantele creierului. Din 75 de persoane testate, cele care mestecau in mod regulat guma au obtinut cele mai bune rezultate la un test in cadrul caruia trebuia retinute cât mai multe cuvinte. Cercetatorii isi explica acest fenomen prin faptul ca, in timpul mestecarii gumei, inima bate mai tare si astfel este transferat mai mult oxigen spre creier.


Elvis Presley – cea mai buna voce din toate timpurile


Elvis Presley, cel supranumit „The king“, a ramas, si la 30 de ani de la disparitia sa, cel mai bun dintre artisti, el fiind desemnat starul cu cea mai buna voce din toate timpurile. Cel putin asa reiese dintr-un sondaj realizat de revista britanica Q, in urma caruia a fost intocmit un clasament al celor mai bune voci din istoria muzicii pop-rock. Presley este urmat in clasament de Aretha Franklin si de Frank Sinatra. De mentionat ca doar trei dintre artistii prezenti in top 10 sunt inca in viata. Pe lânga Franklin, in clasament mai sunt prezenti Robert Plant si Mick Jagger, care ocupa locul opt, respectiv noua. Trioul de aur format de Presley-Franklin-Sinatra este urmat de Otis Redding si John Lennon, precum si de Marvin Gaye si Kurt Cobain. Locul zece in clasament este ocupat de Jeff Buckley.


Kevin Federline s-a tuns zero pentru Britney Spears


Kevin Federline s-a ras in cap pentru a demonstra intregii lumi ca o sustine pe sotia sa, Britney Spears, informeaza site-ul thesun.co.uk. Federline este in plin proces de divort cu Spears, dar le-a marturisit prietenilor lui ca inca o iubeste pe cea care odata se bucura de statutul de printesa a muzicii pop. Dupa cum se stie, Britney Spears a suferit o cadere nervoasa si s-a tuns la zero, iar in prezent este intr-o clinica de dezintoxicare. Ea si Federline se lupta pentru câstigarea custodiei celor doi copii pe care ii au impreuna.


Marile crime ale secolului


Prestigioasa publicatie americana Time a realizat un clasament al celor mai mari 25 de crime ale secolului. Dupa cum informeaza Libero.it, printre crimele mentionate se afla asasinarea stilistului italian Gianni Versace, a sotiei lui O. J.Simpson, precum si cazul nerezolvat al lui Elizabeth Short -„Black Dhalia“, interpretata recent de Scarlet Johansson in filmul cu acelasi titlu al lui Brian De Palma. Din clasament nu lipseste nici masacrul la un liceu american, prezentat de Michael Moore in „Bowling a Columbine“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS