16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinTurism si cinematografie

Turism si cinematografie

Vi s-a intâmplat vreodata sa priviti un film si sa va intrebati unde a fost realizat, pentru a putea vizita ulterior acea locatie care va imbie de dincolo de ecranul cinematografului? Mai multe reviste de turism din Statele Unite au realizat recent un sondaj privind cele mai frumoase locuri in care starurile hollywoodiene au filmat in acest an.


„Piratii din Caraibe“ a fost realizat in Bahamas. Johnny Depp, Orlando Bloom si Keira Knightley au revenit, pe 6 iulie, in peisajul mirific al Insulelor Caraibe pentru a filma a doua parte a cunoscutei serii cinematografice – „Cufarul omului mort“. Unul dintre punctele forte ale acestei zone este reprezentat de plajele cu nisip fin, argintiu, insorite pe tot parcursul anului.


Pelicula „Furios si iute: Tokyo Drift“ s-a filmat in Tokyo. Strazile „vii“ ale capitalei japoneze au atras atentia producatorilor, care au decis sa inceapa filmarile in luna iulie. Unul dintre lucrurile care au uimit echipa de productie a fost gradul foarte inalt de tehnologizare al acestui oras, armonizat totusi cu traditionalismul japonez.


„Miami Vice“ s-a filmat, cum era de asteptat, in Miami, Statele Unite. Jamie Foxx si Colin Farrell s-au reunit, in luna august, pentru ecranizarea cunoscutului serial de televiziune, cu acelasi nume, din anii ’80. Pe lânga plajele insorite si viata de noapte extrem de animata, Miami mai pune la dispozitia turistilor o serie de muzee, pe diverse teme, precum si districtul istoric „Art Deco“.


Filmul „My Super Ex-Girl-friend“ a fost realizat in intregime la New York, in luna august. Uma Thurman a reusit sa-si uimeasca fanii acceptând sa joace intr-o comedie spumoasa, alaturi de Luke Wilson. Actrita interpreteaza rolul unei supereroine hotarâte sa se razbune pe fostul sau iubit. New York-ul poate fi considerat drept „reprezentarea perfecta“ a metropolei, oferind, in fiecare an, milioanelor de turisti, noutate, lux si extravaganta.


Cel mai recent film al lui Clint Eastwood, „Flags of Our Fathers“, s-a filmat in estul Islandei, in luna octombrie. Plina de misticism, aceasta locatie ofera celor mai curajosi turisti ocazia de a descoperi frumusetea stranie a formatiunilor stâncoase acoperite cu lava. Totodata, capitala Reykjavik este unul dintre cele mai atractive locuri pentru clubbers.


„Casino Royale“, mult asteptata pelicula din seria cinematografica „James Bond“, s-a filmat, in cea mai mare parte, in Africa de Sud. Agentul 007 se intoarce pe marile ecrane cu ajutorul lui Daniel Craig, urmând sa fie lansat luna aceasta. Africa de Sud ofera turistilor posibilitatea de a face safari sau de a se bucura de o vacanta linistita in Cape Town ori pe Muntele Table.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS