15.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinAfrica - la moda printre staruri

Africa – la moda printre staruri

Punctul comun intre Angelina Jolie, Brad Pitt, George Clooney, Matt Dillon si Mia Farrow este cu siguranta celebritatea, insa si preocuparea pentru „continentul negru“ – Africa. In aceasta perioada, continentul negru pare sa atraga din ce in ce mai multe vedete, fie pentru ca peisajul este pe gustul acestora, fie din motive umanitare.


Atentia tututor a fost axata in acesta ultima perioada pe Namibia, tara in care actrita Angelina Jolie a adus recent pe lume primul sau copil natural. De asemenea, au circulat o serie de zvonuri potrivit carora cântareata americana Britney Spears, insarcinata cu cel de-al doilea copil, intentioneaza sa nasca in acesta tara semidesertica din sud-vestul Africii. Desi purtatorul de cuvânt ar vedetei a negat informatia potrivit careia artista ar fi luat aceasta decizie, guvernul namibian intentioneaza sa-i adreseze cântaretei o invitatie in acest sens. Potrivit purtatorului de cuvânt al ministrului namibian al turismului, cântaretei i se va propune sa nasca in aceasta tara. „Avem o mica nisa in piata turistica pe care vrem sa o dezvoltam“, a precizat purtatorul de cuvânt.


Actrita Angelina Jolie este una dintre cele mai infocate sustinatoare a Africii. Ea este ambasadoare a bunavointei in cadrul Inaltului Comisariat al ONU pentru Refugiati. In timpul ultimei sale calatorii in Namibia, unde vedeta a cautat intimitatea pentru aducerea pe lume a micutei Shiloh Nouvel, guvernul namibian si-a aratat in mod particular bunavointa in ceea ce o priveste, impiedicându-i chiar pe jurnalisti sa perturbe sejurul celebrului cuplu. Dupa nasterea primului lor copil natural, pe 27 mai, Angelina Jolie si Brad Pitt au donat 300.000 de dolari spitalelor publice din acesta tara.


In ceea ce o priveste pe Mia Farrow, acesta a inceput sa se intereseze de copiii din tarile sarace in anul 1973, când a adoptat un orfan de razboi din Vietnam. Ea este in prezent mama a 14 copii. „Ocupându-ma de binele celor din jurul meu am gasit un sens al vietii mele“, a spus Mia. Recent ea i-a transmis un mesaj de felicitare Angelinei Jolie pentru faptul ca acesta a adoptat doi copii inainte de o aduce pe lume pe Shiloh Nouvel.


Un nume cu greutate in rândul personalitatilor preocupate de soarta populatiei africane este solistul formatiei irlandeze U2, Bono. Implicatiile sale in evenimentele caritabile sunt numeroase, iar contributia sa financiara este demna de remarcat. Recent, el a efectuat vizite in mai multe tari africane: Lesotho, Rwanda, Tanzania, Niger, Mali si Ghana, incercând sa-i determine pe investitorii bogati sa vina in sprijinul populatiei afectate de boli si saracie. Cântaretul i-a cerut, de asemenea, presedintelui Statelor Unite, George W. Bush, sa dea cu mai multe milioane de dolari ajutor saracilor din intreaga lume. „Nu este vorba despre caritate, este o problema de dreptate“, a declarat cântaretul. „Este pacat ca suntem buni doar atunci când vine vorba de caritate. Dreptatea este o exigenta mult mai mare. Africa ridiculizeaza ideea noastra pe care o avem despre dreptate si egalitate“, a spus Bono. Liderul formatiei U2 a cerut majorarea ajutorului extern cu 1 la suta din bugetul federal, ceea ce reprezinta aproximativ 25 de miliarde de dolari.


George Clooney – preocupat de conflictul din Darfur


La Darfur, prezenta actorului George Clooney in luna aprilie a provocat numeroase comentarii legate de situatia a milioane de refugiati care sunt urmariti, violati si ucisi in acesta regiune din vestul Sudanului. El a lansat un apel la ajutorul international pentru a pune capat violentelor din Darfur, calificând situatia din zona drept „primul genocid din secolul XXI“. „Acesta este primul genocid al secolului al XXI-lea. Dar exista sperante. Cu totii puteti vorbi cu o singura voce… cu totii puteti aduce o schimbare“, a declarat actorul american.


In aceea ce-l priveste pe actorul Matt Dillon, acestuia i-a fost refuzata o viza pentru Darfur de catre guvernul de la Khartum, care neaga ca sustine militiile janjawid carora le sunt imputate cea mai mare parte din atrocitatile comise in ultimii trei ani, in conflictul care a provocat moartea a peste 180.000 de persoane.


„Daca celebritatile pot atrage un pic atentia venind aici, este foarte bine“, a comentat Mia Farrow, amasadoare a bunavointei in cadrul UNICEF, care a efectuat saptamâna trecuta cea de-a doua calatorie a sa in Darfur. „Daca as crede ca ar fi inutil sa vin aici, cu siguranta nu m-as afla in acest loc“, a mai adaugat actrita americana.


Un nume sonor in rândul vedetelor care sunt implicate in campanii de sustinere a tarilor africane este cel al lui Bob Geldof, care a reunit numeroase celebritati in cadrul concertului „Live Aid“ din anul 1985 in favoarea Etiopiei.


O parte din personalitati se deplasaeaza in Africa din motive profesionale, insa ceea ce observa pe acest continent considerat cel mai sarac din lume ii emotioneaza profund. Astfel, dupa filmarea peliculei „Constantin cel Mare“, intreaga echipa de actori a pus bazele unei organizatii caritabile pentru ajutorarea populatiei din cartierele sarace ale Kenyei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS