14.4 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024

Scurte stiri

Operatie-maraton pentru separarea a doua siameze


O echipa medicala formata din 80 de persoane va incerca sa separe doua gemene siameze de zece luni, lipite in regiunea abdomenului, in cadrul unei operatii complexe care va dura cel putin 24 de ore. Dupa cum informeaza site-ul Yahoo!News, Regina si Renata Salinas Fierros s-au nascut pe 2 august 2005. „Ele sunt lipite in zona abdomenului, ceea ce inseamna ca toate organele din aceasta regiune sunt lipite: ficat, intestine, organe genitale, vezica si osul pubisului“, a precizat doctorul Stein, chirurg in cadrul Spitalului pentru copii din Los Angeles, care va coordona operatia. „Daca operatia nu ar fi facuta, anatomia gemenelor ar incepe sa le afecteze calitatea vietii, limitându-le capacitatea de a merge si de a creste normal. Scopul nostru este sa le dam o sansa celor doi copii sa se dezvolte normal“, a precizat doctorul Femino.


14.16 – ora de cascat


Atunci când sunteti la birou si simtiti ca nu va mai puteti tine ochii deschisi, este foarte posibil sa fie in jur de ora 14.00. La aceasta ora, la putin timp dupa pauza de prânz, capacitatea de munca a angajatilor atinge un nivel minim, cel putin asa rezulta dintr-un studiu britanic. Potrivit specialistilor englezi, cele mai bune momente pentru rezolvarea sarcinilor de serviciu este dimineata, la 9.23, si dupa-amiaza, la 16.31. La aceste ore, cei mai multi dintre angajati ating randamentul maxim. La polul opus se afla ora 14.16, ora la care angajatii sunt cu mintea oriunde altundeva, numai la munca nu.


Nonagenar – somat sa demonstreze ca e pensionar


Un barbat de 98 de ani, din Marea Britanie, a fost obligat sa-si plateasca biletul pentru autobuz la pret intreg pentru ca soferul nu l-a crezut ca este pensionar. Dupa cum informeaza site-ul Ananova, Jack Holland, din Halifax, comitatul York, care foloseste doua cârje pentru a putea merge, a incercat sa-i explice soferului ca isi pierduse permisul pentru autobuz. Batrânul a declarat: „I-am spus soferului: «Mi-am pierdut permisul». Acesta mi-a raspuns: «Va trebui sa platesti pretul unui bilet intreg». Apoi l-am rugat sa se uite mai bine la mine si sa vada ca sunt pensionar. «Nu am timp. Trebuie sa imi dai 1,90 lire sterline»“. Un purtator de cuvânt al serviciului local de transport in comun si-a cerut scuze pentru comportamentul soferului.


Eva Longoria – scriitoare


Actrita Eva Longoria, cunoscuta pentru rolul interpretat in serialul „Desperate Housewives“, intentioneaza sa scrie primul sau roman. Dupa cum informeaza site-ul infoshowbizz.com, actrita, de 31 de ani, a declarat ca are deja in minte subiectul primei sale carti. „Mi-au oferit un contract foarte bun si imi place ideea de a lansa o carte. Subiectul este secret, insa va spun doar ca am o imaginatie foarte bogata“, a precizat Eva. Daca ea va duce la bun sfârsit acest proiect, se va alatura colegei sale de platou, Teri Hatcher, care a lansat recent cartea „Burnt Toaster: And Other Philosophies on Life“.


Tobey Maguire va deveni in curând tata


Iubita actorului Tobey Maguire, Jennifer Meyer, ar fi insarcinata, informeaza revista Star, care citeaza surse apropiate cuplului. Dupa cum informeaza site-ul showbizz.net, Maguire si Mayer, fiica producatorului Ron Meyer, sunt impreuna de trei ani. Ei si-au sarbatorit logodna in luna aprilie. Tobey si Jennifer s-au mutat de putin timp impreuna, ei locuind in resedinta actorului din Los Angeles.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS