15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024

Scurte stiri

Friedrich vede Hertha in optimi


Capitanul echipei Hertha Berlin, Arne Friedrich, le-a promis suporterilor ca echipa germana se va califica in optimile Cupei UEFA, in dauna formatiei Rapid Bucuresti. „Vom duce echipa mai departe in Europa. Trebuie sa inscriem cel putin doua goluri si sa ne aparam bine. In grupe nu am inscris multe goluri, dar a fost suficient“, a spus Friedrich. Hertha Berlin a facut parte din grupa C a Cupei UEFA, alaturi de Steaua Bucuresti, si s-a calificat in 16-imile Cupei UEFA de pe locul trei, dupa ce a inregistrat o victorie si trei remize, inscriind un singur gol, prin Neuendorf, in meciul cu Halmstad, echipa care nu a acumulat nici un punct. (D.B.)


Berlinezii fac apel la suporteri


Site-ul oficial al clubului Hertha Berlin a facut apel la suporteri sa vina in numar cât mai mare la stadion pentru meciul cu Rapid. „Românii nu au un nume la fel de mare ca AS Monaco, AS Roma sau FC Sevilla. Dar este acest lucru atât de important? Nu este mai important ca Hertha sa se califice in turul urmator al Cupei UEFA? Iar pentru asta echipa are nevoie de ajutorul vostru. Asa ca, suporteri ai Herthei, insotiti echipa in drumul spre optimile de finala! Indiferent cum se numeste adversarul“, este mesajul adresat suporterilor berlinezi inaintea partidei cu Rapid. Gruparea germana organizeaza excursie pentru suporteri la meciul cu FC Rapid, care va avea loc pe 23 februarie, pe stadionul „Giulesti“, in mansa secunda a 16-imilor Cupei UEFA, preturile fiind de intre 299 si 389 de euro. (D.B.)


Stelistii sunt gata de lupta


Stelistul Sorin Paraschiv sustine ca daca echipa pregatita de Cosmin Olaroiu va inscrie astazi, in meciul cu Heerenveen, are mari sanse de calificare. „Am intrat deja in febra meciului. Suntem suta la suta pregatiti fizic si psihic. Suntem favoriti, dar meciul nu este unul usor, calificarea se joaca. Speram sa avem un gazon bun la Heerenveen. Ei au jucat câteva partide pe zapada si le-au câstigat. Sunt o echipa de forta. Sunt sigur ca daca inscriem avem sanse foarte mari sa ne calificam“, a spus Paraschiv, adaugând ca victoria cu 4-1 obtinuta de Heerenveen in campionat in fata formatiei Vitesse Arnhem nu ii sperie pe stelisti. La rândul sau, capitanul Mirel Radoi a afirmat ca echipa olandeza are un joc mai dinamic dupa plecarea jucatorilor Huntelaar si Samaras. „Toata echipa alearga, au un joc bazat pe forta. Pentru a ne impune, va trebui sa jucam asa cum stim noi, sa ne facem jocul nostru. Oricum, va trebui sa marcam neaparat, pentru ca returul de la Bucuresti sa fie mai usor“, a opinat Radoi. (D.B.)


Radoi a fost iertat


Selectionerul Victor Piturca a decis sa-l reprimeasca pe capitanul echipei Steaua, Mirel Radoi, la echipa nationala, a anuntat ofiterul de presa al FRF, Paul Zaharia. „Am fost mandatat de selectionerul Piturca sa va comunic urmatoarele: «Din 13 februarie 2006, Radoi a fost reprimit in circuitul echipei nationale»“, a declarat Zaharia. (D.B.)


Piturca si-a ales „stranierii“


Selectionerul Victor Piturca a anuntat numele celor unsprezece „stranieri“ convocati pentru turneul amical din Cipru, care va avea loc in perioada 28 februarie-1 martie. Acestia sunt urmatorii: Bogdan Lobont (AC Fiorentina) – portar; Cosmin Contra (Getafe CF), Gabriel Tamas, Adrian Iencsi (ambii Spartak Moscova), Cristian Chivu (AS Roma), Razvan Rat (Sahtior Donetk) – fundasi; Razvan Cocis (Seriff Tiraspol), Bogdan Patrascu (Piacenza), Laurentiu Rosu (Recreativo Huelva) – mijlocasi; Adrian Mutu (Juventus Torino), Marius Niculae (Standard Liege) – atacanti. Reprezentativa de fotbal a României va intâlni Armenia si Cipru sau Slovenia, in cadrul celei de-a 10-a editii a turneului amical din Cipru. (D.B.)


Schi fond. Suedia, dubla medaliata la sprint


Suedia a cucerit ieri medaliile de aur la schi fond, in proba de sprint pe echipe, atât la masculin, cât si la feminin. Thobias Fredriksson si Bjoern Lind, inregistrati cu timpul de 17 minute, 36 de secunde si noua zecimi i-au devansat cu sase zecimi de secunda pe norvegienii Jens Arne Svartedal si Tor Arne Hetland si cu doua secunde si doua zecimi pe rusii Ivan Lipov si Vasili Rotcev. In proba feminina, Anna Dahlberg si Lina Andersson au câstigat medalia de aur cu timpul de 16 minute, 36 de secunde si noua zecimi. Sportivele suedeze le-au devansat cu sase zecimi de secunda pe canadienele Sara Ranner si Beckie Scott si cu doua secunde si trei zecimi pe finlandezele Aino Kaisa Saarinen si Virpi Kuitunen. Echipa României de schi fond, formata din Zsolt Antal si Mihai Galiceanu, a ratat ieri calificarea in finala probei de sprint, clasându-se pe locul 11 in semifinala, cu timpul de 19 minute, patru secunde si 30 sutimi. (M.A.)


Patinaj artistic. Totmianina si Marinin, campioni olimpici


Perechea rusa Tatiana Totmianina si Maxim Marinin, dubla campioana mondiala, a câstigat luni noapte medalia de aur la concursul de patinaj artistic cu program liber. Argintul a fost luat in mod nesperat de chinezii Dan si Hao Zhang, dupa un exercitiu care a necesitat o pauza de cinci minute, in urma unei cazaturi zdravene a patinatoarei Hao, la prima aruncare din program. Perechea chineza a oferit un spectacol infricosator. Anuntând ca va realiza in premiera un salt aruncat cvadruplu, totul a esuat lamentabil. Hao a cazut violent si a facut un spagat la impactul cu gheata, traumatizându-si genunchiul. O pauza de cinci minute le-a permis celor doi sa isi reia exercitiul de unde il lasasera. In ciuda caderii, sotii Zhang au obtinut argintul in fata unei alte perechi chineze, Xue Shen si Hongbo Zhao, aflata la al doilea bronz olimpic din cariera. (M.A.)


Joey Cheek, aur la patinaj viteza


Sportivul american Joey Cheek a câstigat proba de patinaj viteza pe distanta de 500 de metri din cadrul JO de la Torino. In finala, Cheek a fost inregistrat cu timpul de un minut, noua secunde si 76 de sutimi si l-a devansat pe rusul Dmitry Dorofeyev, cronometrat cu timpul de un minut, zece secunde si 41 de sutimi. Pe treapta a treia a podiumului a urcat
sud-coreeanul Lee Kang-Seok, la doua sutimi de locul doi. Nici un sportiv român nu a fost prezent in finala. (I.N.)


Judo. Zece doljeni in finala


Noua sportivi de la CSM-LPS „Petrache Triscu“ din Craiova au reusit sa se califice in finalele Campionatului National in urma rezultatelor reusite week-end-ul trecut la Pitesti, unde a avut loc faza zonala. Iosif Alexandru (categoria 50 kg) a obtinut locul I. Pe locul II s-au clasat: Raluca Dumitrascu (categoria 40), Ovidiu Dinu (categoria 46 kg), Ionut Radoi (categoria 73 kg), in timp ce George Bitica (categoria 50 kg), Loredana Staicu (categoria 70 kg), Mihaela Gavat (categoria 40 kg) si Daniel Staicu (categoria 66 kg) au ocupat locul III. De asemenea, Adelina Ispas (categoria 70 kg), componenta a lotului national, este calificata din oficiu la CN de Judo de la Arad (24-25 februarie). Sportivii craioveni sunt pregatiti de antrenorul Mihai Voinea. Delegatia judetului Dolj va fi completata de calafeteanul Adrian Nicola, pregatit de Alexandru Pop. Nicola s-a clasat pe locul intâi la Pitesti (categoria plus 90 kg). La faza finala, pe lânga medaliile si premiile puse in joc, sportivii se vor lupta si pentru a câstiga dreptul de participare la Balcaniada, primul loc la fiecare categorie urmând sa asigure calificarea la aceasta competitie internationala. (L.C.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU