15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024

Scurte stiri

Cretan ramâne in arest


Constantin Cretan, fostul locotenent al lui Miron Cozma, ramâne deocamdata in arest. Judecatorii gorjeni au stabilit ieri un nou termen in procesul in care Cretan a solicitat intreruperea executarii pedepsei pe motive medicale. Principalul motiv al amânarii solutionarii cererii pentru 21 februarie a fost lipsa de la dosar a expertizei medicale solicitate de magistrati. Constantin Cretan a fost condamnat la cinci ani de inchisoare, dupa ce a participat la mineriada din 1999. (E.M.)


Agentul Pomana a accidentat doi copii


Agentul Pomana de la Postul de Politie Cârna a produs luni un accident de circulatie in comuna doljeana Cerat. In jurul orei 18.50, Marinel-Alin Pomana, de 26 de ani, din Craiova, agent de politie promotia 2005, conducea un autoturism marca Daewoo Cielo pe raza comunei Cerat. Din cauza neadaptarii vitezei de deplasare la conditiile de drum (carosabil acoperit cu zapada inghetata), politistul a pierdut controlul directiei de mers, iar masina a parasit partea carosabila si a accidentat doi copii, ambii de zece ani, care se aflau pe acostament, pe partea dreapta a drumului. Cei doi copii au primit ingrijirile medicale necesare, fiind acum in afara oricarui pericol. Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, colegii lui de la Circulatie constatând ca acesta nu consumase bauturi alcoolice. (A.D.) 


Angajat SC Electrica jefuit


Un angajat al SC Electrica SA, din Horezu, a fost jefuit ieri de mai multi indivizi necunoscuti. Adrian N. este cititor/incasator la societatea de distributie a energiei electrice. Hotii, care probabil stiau ca acesta este in posesia unor sume mari de bani, au patruns in locuinta sa si au luat 30 de milioane de lei, bani colectati de la cetateni. In urma cercetarilor s-a stabilit ca infractorii au patruns in imobil pe fereastra dupa ce au spart doua geamuri. In casa au mai fost gasite si cele trei pietre cu care au fost distruse geamurile. Politistii continua cercetarile pentru identificarea autorilor. (A.B.)


Fara permis si cu autoturismul neinmatriculat


Agentii de politie ai municipiului Orsova au depistat ieri un tânar care pusese in circulatie un autovehicul neinmatriculat, care avea numere false. Catalin Mihut, de 21 de ani, din Caras Severin, a fost depistat intr-o actiune de combatere a neregulilor privind circulatia. Tânarul nu numai ca se plimba cu masina fara acte in regula, dar nu avea nici permis de conducere. Fata de cel in cauza s-au intocmit acte premergatoare sub aspectul savârsirii a trei infractiuni. Faptele sale sunt pedepsite, conform articolelor 77, alin. 1 si 2, si 78, alin. 1, din OUG nr. 195/2002, cu inchisoare si confiscarea autoturismului pâna la solutionarea cazului.(A.G.)


 Drept la replica


Inspectoratul de Politie al Judetului Olt a trimis intr-un drept la replica, referitor la articolul „Adjunctul sefului Politiei Slatina, arestat“, publicat in Gazeta de Sud pe 6 februarie, urmatoarele precizari: „Politistul in cauza este agent de politie la Biroul Investigatii Criminale din cadrul Politiei Municipiului Slatina, grad incompatibil cu functia de adjunct al sefului Politiei Municipiului. Mentionam ca in anul 2005, la nivelul judetului Olt, nu a fost cercetat nici un politist pentru fapte de coruptie“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS