18.3 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024

Scurte ştiri

Sicriu personalizat pentru fanii echipei Red Sox

Fanii echipei de base-ball Red Sox din Boston vor putea de-acum încolo să-şi arate loialitatea faţă de clubul sportiv şi dincolo de moarte. După cum informează site-ul cyberpresse.ca, o companie de pompe funebre din Massachusetts propune un nou model de sicriu, pictat în culorile echipei Red Sox şi purtând sigla acesteia atât în interior, cât şi pe exterior. Coşciugul este produs de firma Eternal Image din Michigan, cu care clubul de base-ball a semnat un contract de sponsorizare. Bob Biggins, directorul companiei de pompe funebre Magoun-Biggins, a declarat că se întâmplă destul de des ca familiile îndoliate care apelează la serviciile firmei sale să vrea ca decedatul să fie îngropat alături de obiecte de care a fost ataşat în timpul vieţii. Biggins a mai spus că, în general, aceste obiecte sunt materiale promoţionale ale echipei de base-ball Red Sox, foarte iubită în Boston, aşa că sicriul cu însemnele clubului nu este decât pasul ce trebuia făcut în continuare.

Don Juan, la Naţionalul craiovean

Teatrul Naţional „Marin Sorescu“ din Craiova prezintă sâmbătă, 6 decembrie, de la ora 18.30, ultima premieră a acestui an, „Don Juan“ de Moliere, în regia celebrului regizor Cornel Todea. Din distribuţie fac parte Adrian Andone (Don Juan), Cătălin Băicuş (Sganarel), Anca Dinu (Elvira), Eugen Titu (Gusman), Cosmin Rădescu (Don Carlos), Mircea Tudosă (Don Alonso), Valeriu Dogaru (Don Luis), Iulia Lazăr (Charlotte), Raluca Păun (Mathurine), Ştefan Cepoi (Pierrot), Ştefan Mirea (La Violette/Un sărăntoc), Tudorel Petrescu (Ragotin), Constantin Cicort (Dl. Dimanche), Dragoş Măceşanu (La Ramee). Decorurile poartă semnătura scenografului Viorel Penişoară Stegaru, iar costumele sunt realizate de Lia Dogaru.

Pantofii sport, interzişi în închisorile din New York

Administraţia penitenciarelor din New York a interzis pantofii sport în instituţiile de detenţie. După cum informează site-ul cyberpresse.ca, această măsură neobişnuită a fost luată în scopul de a evita tensiunile şi conflictele ce pot apărea între deţinuţi din cauza unor pantofi sport „de firmă“. În închisorile din New York nu există „uniforme“, prizonierilor fiindu-le permis să îşi poarte propriile haine, însă, de acum încolo, aceştia vor avea pantofi identici, confecţionaţi din pânză şi care costă doar doi dolari. „Această măsură este menită să reducă şi să controleze actele de violenţă în penitenciare, în special conflictele ce apar între adolescenţii care ţin cu tot dinadinsul să poarte pantofi sport de firmă“, a explicat un purtător de cuvânt al Administraţiei penitenciarelor.

Au sfidat curtea purtând tricouri nepotrivite

Trei bărbaţi din Singapore au fost puşi în detenţie fiind acuzaţi de sfidarea curţii după ce au apărut în faţa judecătorilor Curţii Supreme din Singapore afişând tricouri pe care erau desenaţi canguri îmbrăcaţi în robe de magistaţi. După cum informează Yahoo!News, bărbaţii sunt membri ai Partidului Democrat din Singapore, iar tricourile buclucaşe au fost purtate în timpul unei audieri desfăşurate în luna mai la Curtea Supremă, în timpul căreia urma să se stabilească o pedeapsă pentru preşedintele partidului, care fusese acuzat de calomnie. Revoltat de acest gest, procurorul general din Singapore a declarat că un astfel de act de protest „a scandalizat întregul sistem judiciar“. Procesul s-a judecat de curând şi doi dintre îndrăzneţi au fost condamnaţi la şapte zile de detenţie, în timp ce al treilea ar trebui să petreacă 15 zile în închisoare. În plus, au fost obligaţi să suporte costurile de judecată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS