20.6 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAdăpost pentru câinii vagabonzi

Adăpost pentru câinii vagabonzi

GORJ. Adăpostul pentru câinii fără stăpân din municipiul Târgu Jiu va fi inaugurat peste câteva săptămâni. Acesta este situat la marginea oraşului, pe amplasamentul unei ferme dezafectate. Potrivit purtătoarei de cuvânt a Primăriei Târgu Jiu, Ramona Evulescu, capacitatea padocului va fi de 400 de câini. Patrupedele care vor ajunge în adăpost vor fi sterilizate şi deparazitate.

Reprezentanţii primăriei spun că adăpostul va avea o capacitate foarte mare şi vor putea fi aduşi toţi maidanezii din oraş. „Adăpostul va fi amplasat în zona fostului CET. Va avea o capacitate foarte mare şi credem că toţi câinii fără stăpân vor avea un adăpost. Padocul va avea o magazie pentru alimente, o clinică pentru tratament, o cameră pentru medicamente. Spaţiile sunt compartimentate, astfel încât câinii să nu fie înghesuiţi şi să se evite conflictele. Există şi spaţii pentru plimbare“, a precizat Ramona Evulescu.

Câinii vor fi sterilizaţi
şi marcaţi

 

Autorităţile locale speră ca maidanezii să rămână permanent în adăpost. Reprezentanţii primăriei spun că, dacă padocul va fi aglomerat, câinii sănătoşi vor fi eliberaţi. Ramona Evulescu declară că nu este exclusă posibilitatea ca în Târgu Jiu să fie aduşi câini şi din alte judeţe.

La adăpost va lucra un personal de specialitate. „Activitatea de întreţinere şi tratare a câinilor se va desfăşura în colaborare cu Direcţia Sanitar-Veterinară, care se va ocupa de vaccinarea antirabică a maidanezilor şi, totodată, va asigura crotalul pentru marcarea acestora. Patrupedele vor fi sterilizate şi vor sta o anumită perioadă în padoc. Va fi unul dintre cele mai moderne adăposturi din ţară“, a adăugat Ramona Evulescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS