14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGigi Becali, trei ani de puşcărie

Gigi Becali, trei ani de puşcărie

Gigi Becali a fost condamnat ieri de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la doi ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu. Instanţa a decis să schimbe însă condamnarea la trei ani de închisoare cu suspendare primită anterior de Becali în dosarul sechestrării de persoane în pedeapsă de trei ani cu executare.
În acelaşi dosar, fostul ministru al apărării, Victor Babiuc, şi fostul şef al marelui stat major, general Dumitru Cioflină, au fost condamnaţi la doi ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă calificată.
Fiica lui Babiuc, Ioana Babiuc, a fost achitată.
Pe latura civilă, instanţa a decis ca George Becali şi Dumitru Cioflină să plătească suma de 421.000 de dolari către Ministerul Finanţelor Publice, reprezentând despăgubiri şi pe George Becali şi Victor Babiuc să plătească suma de 448.000 de dolari tot către Ministerul Finanţelor Publice. De asemenea, George Becali trebuie să mai plătească alţi 21.000 de dolari către Ministerul Finanţelor. La aceste sume se adaugă dobânda calculată de BNR din 1998 până în prezent.
Judecătorii au menţinut sechestrul asigurător pus pe trei imobile aparţinând lui George Becali, Dumitru Cioflină şi Victor Babiuc, precum şi pe două terenuri din Voluntari, ce-i aparţin lui George Becali.
DNA susţine că, în perioada 1996 – 1999, în calitate de administrator al terenurilor domeniului proprietate publică a statului din zona Voluntari, MApN a efectuat două schimburi de terenuri cu Becali, schimburi care au avut drept consecinţă prejudicierea statului român cu suma totală de 900.000 de dolari.
Potrivit DNA, Dumitru Cioflină şi Victor Babiuc au aprobat schimburile de terenuri dintre Armată şi George Becali cu încălcarea dispoziţiilor legale ce reglementează proprietatea publică şi circulaţia juridică a terenurilor, în defavoarea statului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS