13.4 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalVinieta de parcare se amână

Vinieta de parcare se amână

Primăria Craiova a retras din proprie iniţiativă proiectul „Regulamentului privind utilizarea
locurilor publice, destinat parcărilor auto aflate pe domeniul public sau privat al municipiului“

Proiectul de hotărâre care anunţa o aprigă dispută în şedinţa de ieri a Consiliului Local Craiova a fost retras în ultima clipă de iniţiator. Primăria Craiova a decis să scoată de pe ordinea de zi aprobarea „Regulamentului privind utilizarea locurilor publice, destinat parcărilor auto aflate pe domeniul public sau privat al municipiului“, care prevedea obligativitatea lipirii unei viniete de parcare pe parbriz, sub sancţiunea amenzii.
„Am retras acest proiect în speranţa că vom primi de la consilieri – atât din partea celor ai puterii, cât şi a celor din opoziţie – propuneri pentru îmbunătăţirea acestui proiect, astfel încât, peste o lună-două, să adoptăm o hotărâre cât mai bună în această privinţă“, a explicat viceprimarul Mărinică Dincă.
Decizia a fost luată după ce, miercuri, în şedinţa Comisiei juridice a Consiliului, s-a constatat că proiectul întocmit de Direcţia de Taxe şi Impozite nu era suficient de clar. Se pare că unii consilieri n-au înţeles că locuitorii Craiovei nu trebuie să plătească nici o taxă de parcare în plus, faţă de cea de 40 de lei pe an pe care o achită deja, şi că vinieta pe care ar trebui s-o lipească pe parbriz o primesc de la fiscul local în schimbul taxei de parcare. În plus, ar putea plăti doar contravaloarea vinietei (a timbrului autocolant care se lipeşte pe parbriz), ce nu costă mai mult de un leu. Viceprimarul Dincă a explicat că acest regulament avea menirea de a găsi modalitatea de a-i taxa şi pe conducătorii autovehiculelor care utilizează pentru parcare domeniul public şi privat ai municipiului, dar nu plătesc nici un leu la bugetul local, mai precis „pe cei cu maşini înmatriculate în alte localităţi, în alte judeţe sau în alte ţări, dar care stau în Craiova“.

Taxă în plus pentru parcarea de la domiciliu

Profitând de retragerea acestui proiect, consilierul Pavel Badea a venit cu altă idee: reînfiinţarea parcărilor cu plată, dar care să fie date în administrare unei societăţi din subordinea primăriei. Viceprimarul Dincă i-a răspuns că până să se ia o asemenea decizie trebuie mai întâi adoptat un regulament al parcărilor. „Mai întâi trebuie să creăm cadrul legal pentru administrarea parcărilor, în condiţiile actualei taxe de 40 de lei pe an. Apoi va trebui să facem alt regulament, pentru parcările de la domiciliu, pe care oamenii să le poată concesiona, plătind peste această taxă“, a spus Mărinică Dincă.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

22 COMENTARII