26.5 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalEugen Marinescu, urmărit penal

Eugen Marinescu, urmărit penal

Directorul Direcţiei Verificării Legalităţii Actelor de la Prefectura Dolj este cercetat pentru implicare în retrocedarea către o singură persoană a circa 2.000 de hectare de pădure

 

Procurorii Serviciului Teritorial Craiova al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) anchetează restituirea unei imense suprafeţe de pădure din judeţul Dolj – circa 2.000 de hectare – către o singură persoană: Nae Dorian, fost candidat la fotoliul de primar al comunei Ghidici din partea PNG. Principalul acuzat în acest dosar este Eugen Marinescu, directorul Direcţiei Verificării Legalităţii Actelor, Informare şi Relaţii Publice de la Prefectura Dolj.

Tentativă la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave

„Procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Craiova al DNA au dispus începerea urmăririi penale faţă de învinuitul Marinescu Eugen Florian, director executiv în cadrul Instituţiei Prefectului Dolj, în sarcina căruia s-a reţinut tentativă la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecinţe deosebit de grave, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial. Dosarul vizează verificarea legalităţii actelor prin care a fost reconstituit dreptul de proprietate asupra suprafeţei de aproximativ 2.000 de hectare de teren forestier situat pe raza comunei Ghidici, judeţul Dolj“, se arată într-un comunicat al DNA emis la solicitarea Gazetei de Sud.
Inculpatul susţine că n-a făcut nimic ilegal. „Nu e nimic serios în acest dosar. E o poveste mai veche, care priveşte retrocedarea a o mie şi ceva de hectare către Nae Dorian. El a cerut pădurea de vreo cinci – şase ori, noi i-am validat doar jumătate, dar el a atacat hotărârea în instanţă, câştigând şi ce nu-i dădusem noi. Dreptul său de proprietate este cert, problema o ridică doar amplasamentul acestei păduri“, a declarat Eugen Marinescu.

Cercetări în curs

Povestea pădurii lui Nae Dorian – la care ar avea dreptul în urma cumpărării drepturilor litigioase ale foştilor proprietari – este destul de încurcată. În prima fază, el ar fi solicitat 1.197 de hectare de fond forestier, însă autorităţile silvice şi Prefectura Dolj i-ar fi recunoscut doar 506 hectare. Restul de 691 de hectare fac obiectul unei dispute aprinse. O expertiză i-a dat dreptate lui Nae Dorian, îndreptăţindu-l să primească şi această suprafaţă de pădure, însă silvicultorii s-au opus, susţinând că experţii au „mutat“ pădurea şi că, potrivit documentelor, terenul la care acesta ar avea dreptul ar fi, de fapt, o zonă mlăştinoasă. Justiţia n-a dat încă un verdict final în această dispută.
Se pare că, ulterior, Nae Dorian ar mai fi solicitat 283 de hectare de pădure în numele lui Emil Năiculescu şi alte 300 de hectare, în numele lui Vlad Drăgulescu.
Dosarul procurorilor anticorupţie nu a fost încă finalizat. În afară de Eugen Marinescu, mai sunt vizate şi alte persoane din cadrul Prefecturii Dolj şi Primăriei Ghidici, a căror identitate nu a fost încă dezvăluită de anchetatori. Dacă dosarul va ajunge în instanţă, toţi funcţionarii puşi sub acuzare vor fi suspendaţi de drept până la finalizarea procesului.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII