14.2 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiova, fără etnobotanice?

Craiova, fără etnobotanice?

Primăria municipiului susţine că a reuşit să închidă toate „magazinele de vise“ de pe raza oraşului

Pe 25 noiembrie 2010, Primăria Municipiului Craiova a emis dispoziţia de primar nr. 27.222, semnată de viceprimarul Mărinică Dincă şi secretarul Nicoleta Miulescu.
„Începând cu 26 noiembrie 2010, se interzice eliberarea acordurilor şi autorizaţiilor pentru activităţi comerciale care au ca obiect comercializarea plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante, psihotrope şi asimilate acestora, fără autorizaţie eliberată de Ministerul Sănătăţii. Pe aceeaşi dată, acordurile şi autorizaţiile eliberate de Primăria Municipiului Craiova ce au ca obiect activităţile prevăzute la art. 1 îşi încetează valabilitatea“, se arată în primele două articole ale respectivei dispoziţii de primar.
Acest act normativ local ar fi fost o reuşită, după cum susţine viceprimarul Teodor Sas, care a anunţat ieri că toate „magazinele de vise“ de pe raza municipiului Craiova au fost închise.

Consumatorii minori, „turnaţi“ părinţilor

„În prezent, nu mai există în Craiova nici un magazin de etnobotanice. Sau, cel puţin, nici unul din cele vechi, ale căror locaţii le ştiam noi. Din acest punct de vedere, măsurile luate de primărie au avut succesul scontat“, a declarat viceprimarul Sas.
Aceste magazine au fost închise în urma controalelor efectuate de Poliţia Locală Craiova, uneori împreună cu reprezentanţii Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Craiova şi ai Direcţiei de Sănătate Publică Dolj. „Practic, noi i-am amendat pentru că – în baza dispoziţiei de primar – aceste magazine funcţionau fără autorizaţie emisă de primărie. Le-am aplicat amenzi până au fost nevoiţi să închidă“, a menţionat Octavian Mateescu, directorul Poliţiei Locale Craiova.
Autorităţile au mers până acolo încât să posteze la uşa weed-shop-urilor poliţişti comunitari, care să-i legitimeze pe toţi clienţii acestor magazine. „Când descopeream că sunt minori, mergeam a doua zi să-i informăm pe părinţi. Niciodată, după ce le-am spus părinţilor, nu i-am mai prins la cumpărături în aceste magazine“, a spus Mateescu.

Şi totuşi…

Reprezentanţii primăriei admit că anumite „magazine de vise“ ar putea funcţiona ilegal.
„Poate că unele funcţionează ilegal, şi-au schimbat locaţia ori au apelat la cine ştie ce alte tertipuri ca să-şi vândă marfa. De aceea noi vom continua controalele pentru a depista orice alte magazine apărute între timp“, a declarat viceprimarul Teodor Sas.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

21 COMENTARII