14.2 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDosarul lui Cocoană, la Tribunalul Dolj

Dosarul lui Cocoană, la Tribunalul Dolj

Instanţa de pe strada Brestei urmează să judece, din 4 octombrie, dosarul lui Adrian Iosif Cocoană, după ce medicul timişorean a atacat cu apel sentinţa prin care Judecătoria Craiova l-a condamnat la patru ani de închisoare cu executare. Dosarul a ajuns ieri la Tribunalul Dolj, în el aflându-se şi motivarea sentinţei date de instanţa de fond.
Reamintim că, pe 19 august 2008, un Ferrari negru a lovit doi tineri, pe Lucian Reja-Peter şi pe prietena sa, Cristina Rohnean, care mergeau pe trotuar, pe strada Calea Aradului din Timişoara. Lucian a decedat după două ore, din cauza rănilor grave, iar Cristina a fost rănită, suferind leziuni care au necesitat 12 zile de îngrijiri medicale. Şoferul, medicul Adrian Iosif Cocoană, şi-a abandonat bolidul, dar şi cele două victime pe caldarâm. A fugit şi s-a prezentat singur la poliţie, după aproape 30 de ore.

„Inculpatul a ignorat cele mai elementare reguli de circulaţie“

Dosarul a fost strămutat la Judecătoria Craiova, instanţă care, pe 15 iulie, l-a găsit vinovat pe inculpat, condamnându-l la patru ani de închisoare cu executare. În plus, instanţa l-a mai obligat, printre altele, la achitarea către mama tânărului decedat a unor daune morale fără precedent, în sumă de 3.000.000 de lei.
„Faţă de modalitatea de săvârşire a faptelor, instanţa a apreciat că inculpatul – conducând pe drumurile publice, într-o zonă urbană intens circulată, autoturismul cu o viteză dublă faţă de cea legală – a ignorat complet cele mai elementare reguli de circulaţie, aspecte ce denotă indiferenţa faţă de eventualele consecinţe ale acţiunilor sale pentru viaţa şi integritatea corporală a celorlalţi participanţi la traficul rutier, gradul de pericol social al faptelor ca şi impactul acestora şi al urmărilor produse în conştiinţa opiniei publice este deosebit de ridicat. De asemenea, au fost avute în vedere consecinţele deosebit de grave ale infracţiunilor săvârşite de inculpat, respectiv decesul unei persoane, vătămarea corporală a alteia şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de cercetare, ca şi atitudinea inculpatului faţă de rezultatul acţiunilor sale.
Astfel, în declaraţia dată în faţa instanţei a arătat că nu este singurul vinovat de săvârşirea accidentului şi este de acord cu despăgubirile numai în limita dovedirii acestora“, a declarat judecătoarea Cristina Crăciunoiu, purtător de cuvânt al Judecătoriei Craiova.
Nemulţumit, Adrian Iosif Cocoană a făcut apel, care a fost pus ieri pe rolul Tribunalului Dolj. Instanţa a fixat primul termen pentru 4 octombrie 2010.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII