20.6 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSubofiţer MApN, arestat preventiv pentru trădare

Subofiţer MApN, arestat preventiv pentru trădare

Un subofiţer MApN a fost arestat preventiv pentru trădare prin transmitere de secrete, informează Parchetul General, printr-un comunicat de presă.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au dispus, pe 28 februarie, punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a lui Floricel Achim, subofiţer în cadrul Ministerului Apărării, pentru comiterea infracţiunii de trădare prin transmitere de secrete, şi a lui Marinov Zikolov, cetăţean străin, pentru comiterea infracţiunii de spionaj.

„În urma cercetărilor efectuate, a rezultat că ambii inculpaţi au folosit (dezvoltat) un sistem, în baza căruia subofiţerul a procurat din cadrul unei unităţi militare a Ministerului Apărării documente cu caracter militar, inclusiv din categoria celor clasificate, a căror diseminare neautorizată este de natură să pună în pericol securitatea naţională şi apărarea ţării, pe care, ulterior le-a predat lui Zikolov", se arată în comunicatul de presă.

După prelucrarea datelor prin intermediul unui sistem de legătură complex, Marinov Zikolov le transmitea reprezentanţilor unui stat nealiat.

Din cercetări a rezultat că motivaţia demersului infracţional a fost obţinerea unor beneficii materiale, constând în diverse sume de bani. „Din sumele obţinute pentru informaţiile transmise, inculpatul Marinov Zikolov îl recompensa periodic şi pe inculpatul Floricel Achim. Cei doi au fost prezentaţi, pe 28 februarie 2009, Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă, pentru fiecare inculpat fiind emis mandat de arestare pentru 29 de zile", menţionează comunicatul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII