20.6 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSecretară la poliţie, traficantă de dosare

Secretară la poliţie, traficantă de dosare

Secretara Serviciului Poliţiei Rutiere Vâlcea, Aurelia Lăcraru, a fost reţinută ieri de procurorii DNA, după ce ofiţerii DGA au strâns probe care arată că femeia a cerut bani mai multor persoane cărora le-a promis că le va rezolva unele dosare, informează surse judiciare.

În judeţul Vâlcea, au avut loc ieri-dimineaţă mai multe percheziţii, una dintre acestea chiar în secretariatul Serviciului Poliţiei Rutiere, în urma cărora au fost confiscate pentru cercetări mai multe înscrisuri şi documente. La finalul percheziţiilor, Aurelia Lăcraru, secretara Poliţiei Rutiere Vâlcea, a fost reţinută împreună cu Maria Gogoaşă. Cele două sunt acuzate de trafic de influenţă. Procurorii anticorupţie susţin că femeile ar fi primit zeci de mii de euro de la persoane care erau cercetate pe linie rutieră, promiţându-le, în schimb, rezolvarea dosarelor. De asemenea, există indicii că femeile au cerut bani şi pentru rezolvarea unor dosare economice.

Maria Gogoaşă este o cunoştinţă veche a procurorilor anticorupţie, după ce, în 2006, un om de afaceri vâlcean a depus un denunţ în care o acuza că i-a cerut bani pentru a interveni pe lângă chestorul Dan Valentin Fătuloiu pentru muşamalizarea unui dosar. Cercetările au demonstrat că Dan Valentin Fătuloiu nu a fost amestecat în acea poveste iar Maria Gogoaşă nu a putut fi acuzată.

Ieri, când procurorii i-au cerut să-i urmeze la sediu, Maria Gogoaşă a simulat o cădere de calciu, urmată de o criză de inimă, motiv pentru care reţinerea ei a fost amânată până după controlul medical.

În dosar există mai multe probe, inclusiv video, dar şi alte materiale care le incriminează pe cele două, demonstrând intervenţia secretarei pe lângă colegii care instrumentau dosarele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII