14.2 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAtac cu morţi la un liceu din Finlanda

Atac cu morţi la un liceu din Finlanda

Nouă persoane au murit ieri, într-un atac produs la un liceu profesional din Kauhajoki, în sud-vestul Finlandei. Nu există informaţii clare despre numărul răniţilor, dar presa locală a relatat că este vorba de câteva zeci.

Presupusul atacator – un tânăr de 22 de ani, elev la acelaşi liceu – a deschis focul asupra unui grup de colegi care tocmai dădeau un test. Există informaţii că agresorul ar fi avut şi substanţe explozive asupra sa. Pentru a nu fi prins, s-a împuşcat apoi în cap, dar nu a murit, fiind transportat la spital în stare foarte gravă.

Ministrul de interne, Anne Holmlund, a declarat ulterior, într-o conferinţă de presă, că presupusul atacator fusese interogat de poliţie cu o zi înaintea atacului, după ce a publicat pe YouTube o înregistrare înfăţişându-l cum se antrena cu o armă. „Poliţia era la curent şi a discutat cu el luni, 22 septembrie“, a precizat ministrul, citat de AFP.

„Cu toate acestea, ofiţerul de poliţie a decis că nu există motive pentru a i se retrage permisul de portarmă“, a declarat Holmlund.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII