20.6 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalParadă fără incidente la GayFest

Paradă fără incidente la GayFest

Aproximativ 300 de persoane au participat sâmbătă, la Bucureşti, la parada GayFest 2008. Alături de reprezentanţi ai minorităţilor sexuale, la Marşul Diversităţii au participat simpatizanţi şi politicieni străini, printre care se află ambasadorul Suediei în România, Mats Aberg, europarlamentarul Michael Cashman şi mai mulţi parlamentari suedezi. Potrivit organizatorilor, la GayFest 2008 au venit susţinători din Republica Moldova, SUA, Norvegia, Suedia, Finlanda şi Germania.

Ambasadorul Suediei la Bucureşti, Mats Aberg, a spus că este bucuros să susţină promovarea drepturilor pentru care s-a organizat acest marş. „Este păcat că trebuie să existe astfel de marşuri pentru ca lumea să recunoască un lucru atât de normal şi de natural“, a spus ambasadorul. Parada minorităţilor sexuale a fost precedată de un marş organizat de reprezentanţii asociaţiei Noua Dreaptă sâmbătă, începând de la ora 12.00, pe traseul Calea Victoriei – Piaţa Unirii din Capitală, în semn de protest faţă de Marşul Diversităţii. Organizatorii se aşteptau la cel puţin 500 de participanţi şi au făcut, fără prea mult succes, apel la bucureşteni să se alăture marşului. Participanţii au venit la marş cu pancarte, cu tricouri cu inscripţii împotriva homosexualilor, au fluturat steaguri tricolore şi însemne ale asociaţiei „Noua Dreaptă“. Pe pancarte se puteau citi mesaje homofobe: „România nu e Sodoma“, „Nu vrem vampe bărboase defilând cu picioare păroase!“, „Ţepeş Vodă nu mai este, sodomia tot sporeşte“. Nici lozincile strigate nu au fost mai blânde: „România nu vă vrea“ şi „Nu vrem să fim un neam de homosexuali“.

Parada GayFest s-a încheiat sâmbătă, în jurul orei 19.00, în zona Parcului Izvor din Capitală, fără să se înregistreze incidente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII