14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAccident în lanţ la Malu Mare

Accident în lanţ la Malu Mare

Şase persoane au ajuns vineri dimineaţă la spital în urma unui accident în lanţ produs pe DN 55, pe raza localităţii doljene Malu Mare.

Incidentul s-a produs în jurul orei 8.00, în condiţii de ceaţă densă şi carosabil acoperit cu polei. Şoferul unui automobil Dacia Solenza, care se deplasa din direcţia Malu Mare spre Craiova, a intrat pe contrasens şi a izbit frontal un microbuz de pasageri, în care se aflau 16 persoane. În urma impactului, microbuzul a fost proiectat în şanţ. Din cauza ceţii, alte cinci maşini s-au tamponat încercând să evite autovehiculele deja lovite: un Daewoo Cielo, condus de Gheorghe Vişan, din localitatea Amărăştii de Jos, a fost lovit în spate de o autoutilitară Iveco, înmatriculată în Ungaria, condusă de Ianoş Drotar, de 37 de ani, fiind avariate şi o Dacie 1310, un Logan şi alt autoturism Cielo. „O maşină mi-a venit din faţă. Eu mergeam prudent, că drumul e acoperit cu polei. Nu am avut ce să fac. M-a aruncat în şanţ“, a declarat Ion Iova, şoferul microbuzului de transport persoane, care se deplasa pe ruta Craiova – Brabeţi – Mârşani.

Coliziunea în lanţ s-a soldat cu şase victime rănite uşor, printre care un copil de opt ani şi o femeie însărcinată, care au fost transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale. Din primele cercetări efectuate de poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului reiese faptul că şoferul Daciei Solenza se face vinovat de producerea accidentului, deoarece nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, conform subcomisarului Florin Cristea, din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU