14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjElevii din Motru au celebrat Unirea Principatelor Române

Elevii din Motru au celebrat Unirea Principatelor Române

Ziua de 24 ianuarie a oferit prilejul cadrelor didactice din oraşul Motru să-şi arate măiestria în organizarea unor simpozioane şi spectacole care să evidenţieze importanţa istorică a zilei în care românii din Principatul Moldovei şi al Ţării Româneşti şi-au dat mâna şi s-au unit, alegându-l pe Alexandru Ioan Cuza conducător.

Colegiul Tehnic Motru a organizat simpozionul sub genericul „Păstrarea Tradiţiilor la români“, având ca invitaţi oficialităţi locale şi judeţene, dar şi reprezentanţi din presa scrisă locală şi regională.

Prof. ing. Elena Booveanu, directoarea colegiului, a făcut o prezentare a unităţii de învăţământ, care are peste 1.500 de elevi, iar prof. Anamaria Perţi a scos în evidenţă importanţa istorică a zilei de 24 ianuarie pentru poporul român, subliniind eforturile depuse de patrioţii români după înfrângerea Rusiei în Războiul din Crimeea din 1853.

Au urmat selecţii din activitatea educativă ce se desfăşoară în Colegiul Tehnic Motru, intitulate „Un suflet, o viaţă, o lume mai bună“, prezentate de prof. Niculina Chiţulescu, director educativ, iar apoi un program artistic susţinut de elevii colegiului. Cu această ocazie, prof. Elena Ion, inspector cu activitatea educativă la ISJ Gorj, a evidenţiat talentul copiilor.

Casa Sindicatelor din Motru a găzduit un spectacol organizat în colaborare cu Colegiul „George Coşbuc“, cu Şcolile Generale nr.1 şi nr. 2, fiind omagiaţi cei care au luptat pentru realizarea Unirii Principatelor Române.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII