15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalTamponare cu iz penal

Tamponare cu iz penal

Adrian Sima, directorul adjunct al Penitenciarului de Maximă Siguranţă Drobeta Turnu Severin, este acuzat de un şofer al unei firme de taxi că ar fi produs un accident de circulaţie în noaptea de 13 spre 14 ianuarie, după care a fugit de la locul faptei.

Taximetristul a declarat agenţilor de la Serviciul Poliţiei Rutiere Drobeta Turnu Severin că Adrian Sima a dat în marşarier cu maşina şi i-a lovit taxiul.

„A dat în marşarier şi mi-a lovit taxiul. Era în stare de ebrietate, că mirosea a alcool. I-am spus că mi-a lovit taxiul, dar domnul director Sima a plecat cu maşina“, a spus şoferul taxiului, Laurenţiu Toachseu.

Taximetristul mai susţine că a încercat să discute cu directorul Adrian Sima, dar acesta era în stare de ebrietate şi nu a vrut să vorbească.

În replică la acuzaţiile aduse, directorul penitenciarului spune că el se afla pe locul din dreapta al maşinii, iar autoturismul a fost condus de un coleg, Vasile Turcu, care îi este şi vecin. Sima susţine că de la locul accidentului a plecat cu maşina la poliţie să declare accidentul, care a fost o tamponare fără victime, şi nu trebuia să aştepte poliţia la faţa locului.

„Eu eram în dreapta. Vecinul meu, care îmi este şi coleg de muncă, era la volan. Eu am fost la onomastica unui prieten şi am băut două pahare de vin. L-am rugat pe Turcu să mă ducă acasă. În faţa blocului, maşina a derapat în timp ce mergeam în marşarier şi a tamponat cu spatele un taxi. Nefiind victime, am mers la poliţie să declar accidentul. Puteam să o fac şi peste 24 de ore şi tot nu încălcam legea, deoarece a fost o simplă tamponare. Pentru directori sunt alte legi? Eu cred că am fost lucrat. Am mulţi duşmani care mi-au trecut prin închisoare“, a spus directorul Penitenciarului din Severin.

Poliţiştii care s-au ocupat de tamponare i-au cerut directorului să sufle în aparatul alcooltest, dar Sima a refuzat motivând că această cerere este un abuz, el nefiind conducătorul maşinii care a fost implicată în accident.

Directorul Adrian Sima le-a cerut jurnaliştilor să nu publice ştirea, deoarece pe viitor pot avea o colaborare mult mai bună.

„Cel mai bine ar fi să nu publicaţi nimic. Pe viitor vom avea o colaborare mai bună. Oricum, dacă va publica cineva ceva şi nu o va face deontologic se va întâlni cu mine la tribunal“, a declarat directorul Sima.

Poliţia a deschis o anchetă, iar dacă va fi găsit vinovat, directorul Penitenciarului de Maximă Siguranţă din Drobeta Turnu Severin se poate alege cu dosar penal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS