14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCaptură de ţigări netimbrate

Captură de ţigări netimbrate

Poliţiştii şi vameşii doljeni au confiscat la sfârşitul săptămânii trecute, în urma unei acţiuni de control pe raza Craiovei, peste 1.800 de pachete de ţigări netimbrate. Peste 1.500 dintre acestea au fost ridicate din Piaţa Mare.

Acţiunea lucrătorilor Serviciului de Investigare a Fraudelor împreună cu inspectori din cadrul Direcţiei Regionale a Vămilor Craiova şi Garda Financiară a avut loc vineri, când au fost controlaţi 29 de agenţi economici craioveni.

Patru dintre aceştia s-au ales cu amenzi contravenţionale a căror valoare s-a ridicat la 650 de milioane de lei vechi. Poliţiştii şi vameşii au confiscat 1.812 pachete de ţigări fără timbru în valoare de 1.300 de euro.

În urma controlului în Piaţa Mare din municipiu, locaţie cunoscută pentru comerţul cu ţigări netrimbrate, în plasa poliţiştilor a picat craioveanul Claudiu Florin Matei, de 28 de ani, administratorul unei asociaţii familiale. Inspectorii vamali au descoperit în portbagajul maşinii sale 1.576 de pachete de ţigări netimbrate, motiv pentru care l-au amendat cu 20.000 de lei, iar ţigările au fost confiscate. „Acţiunile de control privind traficul şi comerţul cu produse din tutun netimbrate vor continua“, a avertizat subcomisar Maria Vasile, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj.

Conform inspectoratului, filiera contrabandei cu ţigări netimbrate s-a schimbat. Până acum, traseul ţigărilor de contrabandă era prin punctul de frontieră de la Calafat.

„În ultima perioadă, fluxul s-a mutat în zona Orşova, respectiv Porţile de Fier II, şi graniţa cu Ucraina“, a explicat Dan Petcu, ofiţer în cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS