14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal150 de miliarde pentru căldura de la CET

150 de miliarde pentru căldura de la CET

Primăria plăteşte în avans 100 de miliarde de lei vechi, guvernul – 30 şi craiovenii – 20 de miliarde pentru ca Termocentrala Craiova să nu sisteze furnizarea agentului termic în plină iarnă.

Administraţia craioveană a rezolvat vineri parţial problema căldurii în oraş. Primarul Antonie Solomon s-a întâlnit cu Ion Dinulescu, directorul Complexului Energetic (CE) Craiova, şi a convenit cu acesta ca Regia de Termoficare să achite furnizorului de agent termic 150 de miliarde de lei vechi în luna ianuarie. „Aproximativ 100 de miliarde le va da primăria, alte 30 de miliarde vor veni ca subvenţie de la stat, iar restul – din încasările regiei. În perioada următoare, vom căuta să creştem încasările, pentru că nu se poate ca media de încasări de la asociaţiile de locatari să fie de doar două miliarde pe zi în lunile de iarnă“, a declarat primarul Solomon. Banii alocaţi de primărie reprezintă avans din subvenţia la căldură.

La rândul său, directorul CE Craiova, Ion Dinulescu, a spus: „Cu toate că se vor da 150 de miliarde, tot este puţin, pentru că întreaga factură se ridică la aproape 1.000 de miliarde de lei vechi. Măcar să vedem buna intenţie. Am convenit cu conducerea Regiei de Termoficare ca în cazuri excepţionale să se sisteze căldura doar la rău-platnici, pentru că nu este corect ca oamenii care plătesc să rămână fără căldură din cauza acestora“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII