21.6 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPacientă împiedicată de nămeţi să ajungă la spital

Pacientă împiedicată de nămeţi să ajungă la spital

O femeie din Robăneşti nu a putut ajunge ieri la spital deoarece ambulanţa s-a împotmolit în zăpadă. Pacienta, care avea nevoie de dializă, a fost nevoită să aştepte mai bine de zece ore, până când drumul a fost deszăpezit la intervenţia autorităţilor.

Drumarii au intervenit cu două pluguri şi au curăţat şoseaua de zăpadă. „Am solicitat sprijinul jandarmilor, poliţiei, al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Este adevărat, problema s-a rezolvat cam târziu, după patru-cinci ore de când am fost anunţaţi“, a declarat subprefectul de Dolj, Ionel Ciobotea. Pacienta a ajuns, în final, la Spitalul Municipal Craiova. Subprefectul de Dolj a mai anunţat că ieri s-a întrunit un comandament pentru situaţii de urgenţă, pentru a analiza în detaliu problemele apărute la nivelul judeţului şi posibilele soluţii.

 

Pacienţii care necesită dializă au fost internaţi

 

Bolnavii din judeţul Dolj care necesită dializă au fost internaţi, printr-o decizie a Spitalului de Urgenţă din Craiova.

„În prezent, Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova se ocupă de dializa tuturor persoanelor cu insuficienţă renală din judeţul Dolj. Este vorba de 60 de bolnavi în tot judeţul, şi, din cauza vremii nefavorabile, s-a decis internarea acelor persoane care nu sunt din Craiova. Până la această oră au fost internate 15 persoane, care sunt cazate pe o perioadă nelimitată la Secţia de endocrinologie a unităţii“, a declarat Adriana Trică, purtătoarea de cuvânt al SJU Craiova,

Conducerea spitalului face apel la bolnavii doljeni să se interneze în această perioadă. „Pentru a preveni situaţii similare celei din localitatea Robăneşti, unde o femeie bolnavă de insuficienţă renală nu a putut ajunge la spital pentru a i se face dializa, rugăm toţi bolnavii să rămână în spital“, a mai adăugat Adriana Trică. De transportul bolnavilor de la domiciliu la spital se va ocupa o firmă de taximetrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS