14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMorţi din cauza ninsorii

Morţi din cauza ninsorii

Două persoane au murit ieri, pentru că ambulanţele nu au putut să ajungă la ele din cauza drumurilor înzăpezite. Directorul Serviciului de Ambulanţă Mehedinţi, Horia Ene, a precizat că este vorba de două persoane din localităţile Gârla Mare şi Baia de Aramă.

Doi oameni au murit în Mehedinţi înainte ca salvarea să ajungă la ei. Maşinile au rămas blocate în stratul gros de zăpadă care măsoară după 24 de ore de ninsoare mai bine de 45 de centimetri. Autorităţile au variante diferite asupra cauzelor care au dus la această situaţie.

Medicii spun că nu au putut ajunge la ei din cauza drumurilor înzăpezite, dar prefectul judeţului Mehedinţi, Sebastian Băzoi, îi acuză pe angajaţii Serviciului de Ambulanţă că nu şi-au făcut curat în incinta staţiei şi din această cauză nu au putut pleca la urgenţă.

Direcţia Serviciului de Ambulanţă Mehedinţi a deschis o anchetă cu privire la cele întâmplate, iar cele două cazuri au ajuns şi pe masa procurorilor.

„Se va ajunge până la demiterea tuturor celor vinovaţi. Salvările nu au ieşit din curţile spitalelor din cauză că ei nu şi-au dat zăpada la o parte din curtea lor“, a susţinut prefectul de Mehedinţi

Doctorul Horia Ene de la Ambulanţa Mehedinţi a declarat că salvările au plecat la timp, dar nu au putut ajunge din cauza zăpezii de pe drumuri.

„Maşinile noastre au plecat la timp, dar drumurile care nu au fost curăţate ne-au creat probleme. Nu cred că medicii sau şoferii sunt de vină că au murit doi oameni“, a spus Ene Horia.

 

Autorităţile, repetente la deszăpezire

 

Prima zăpadă care a căzut în Drobeta Turnu Severin în această iarnă a prins pe picior greşit drumarii şi autorităţile locale. După mai bine de 24 ore de ninsoare, şoferii au rămas blocaţi în trafic, iar taximetriştii sunt în imposibilitatea de a-şi face serviciul. În timp ce drumurile sunt blocate şi maşinile sunt îngropate în zăpadă, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Constantin Sârbulescu, spune că ninge frumos.

Nici cei de la Primăria Turnu Severin nu au luat iarna în serios şi astfel s-a ajuns ca trei sferturi din străzi să fie impracticabile.

În cele mai multe zone din oraş se circulă în condiţii de iarnă, iar pe drumurile naţionale şi pe Drumul European 70 stratul de zăpadă este de 20 de centimetri.

 

50 de localităţi, afectate de ninsorile abundente

 

Şoferii au rămas blocaţi pe mai multe şosele, din cauză că utilajele de deszăpezire nu şi-au făcut apariţia şi nu au intervenit pe timpul nopţii.

Peste 50 de localităţi din nordul judeţului Mehedinţi sunt afectate de ninsorile abundente. La Baia de Aramă, stratul de zăpadă măsoară chiar şi un metru.

Autorităţile au anunţat că nici un drum rutier nu este închis, dar există probleme în zonele în care viscoleşte şi s-a decis încetarea intervenţiei drumarilor până la oprirea vântului puternic.

Autorităţile promit că vor fi folosite utilajele de deszăpezire în momentul în care condiţiile atmosferice vor fi favorabile, viscolul făcând zadarnică acţiunea acestora.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS