14.2 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalTăriceanu s-a întâlnit cu un infractor

Tăriceanu s-a întâlnit cu un infractor

Preşedintele unei asociaţii a romilor din Italia, Costică Argint, care s-a întâlnit cu premierul Călin Popescu Tăriceanu, aflat miercuri la Roma, a fost condamnat de trei ori în România şi are un mandat european de arestare.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei, pe numele lui Costică Argint a existat un mandat european de arestare pentru ultraj contra bunelor moravuri, faptă săvârşită în România. Costică Argint a fost condamnat în 2002 de Tribunalul Vrancea pentru o faptă comisă în 1997. Este vorba despre un scandal într-un bar dintr-o localitate aflată în apropierea Focşaniului, Argint fiind condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare.

Pe lângă această pedeapsă din 2002, Costică Argint a mai fost condamnat de două ori: în 1995, la trei ani de închisoare pentru lipsire de libertate, violare de domiciliu şi şantaj, şi în 1996, la patru luni de închisoare pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată. Ambele condamnări au fost hotărâte de judecători cu suspendarea pedepsei.

„Pentru că se sustrăgea executării pedepsei, a fost dat în urmărire generală. Apoi, pentru că aveam informaţii că ar fi plecat din ţară, el a fost dat în urmărire prin Interpol, care ne-a comunicat că Argint deţine un permis de azilant“, a declarat cms. Mariana Apostol, purtătoarea de cuvânt a IPJ Vrancea.

Costică Argint a fost prezent la întâlnirea pe care premierul Călin Popescu Tăriceanu a avut-o miercuri, la Roma, cu reprezentanţi ai comunităţii românilor, deşi iniţial liderul rom intenţiona să boicoteze vizita în Italia a şefului guvernului şi voia să organizeze proteste în cursul cărora să arunce cu roşii şi ouă, informează NewsIn. Argint a renunţat la această acţiune protestatară în urma unei discuţii cu Mihnea Constantinescu, şeful de cabinet al premierului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII