26.5 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljInfracţiuni în vamă

Infracţiuni în vamă

Aproximativ 130 de poliţişti de frontieră doljeni şi-au petrecut ziua de 1 Mai la serviciu, pentru a face faţă traficului din punctele de trecere a frontierei din judeţ, reuşind să depisteze trei infracţiuni.

Conducerea Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Dolj a stabilit că este nevoie de 130 de poliţişti în preajma zilei de 1 Mai în cele două puncte de trecere a frontierei din Dolj – Calafat şi Bechet – pentru derularea unui control de frontieră civilizat.
Conform unui comunicat remis de IJPF Dolj, în week-end-ul de dinaintea zilei de 1 Mai, aproximativ 840 de cetăţeni români şi 2.000 de străini au tranzitat frontiera. De asemenea, s-au prezentat la ieşirea din ţară, peste 320 de autoturisme şi 580 de autocamioane, iar la intrarea în ţară, peste 160 de autoturisme şi 480 de autocamioane. Numai în ziua de 1 Mai au tranzitat frontiera peste 900 de cetăţeni, dintre care aproximativ 300 de români. La intrarea în ţară s-au prezentat circa 400 de cetăţeni, iar la ieşire 500, dintre aceştia 300 fiind români. „Traficul în cele două puncte de trecere a frontierei s-a desfăşurat în condiţii normale şi nu s-a impus suplimentarea numărului de poliţişti planificaţi pentru supravegherea şi controlul trecerii frontierei“, a declarat subinspector Dănuţ Rudăreanu, purtător de cuvânt al IJPF Dolj.

Sabie reţinută la frontieră

Un doljean s-a ales cu dosar penal marţi, acesta fiind depistat de poliţiştii de frontieră în timp ce intenţiona să introducă în ţară o sabie cumpărată din Bulgaria, pentru care nu avea documente. Conform IJPF Dolj, marţi, în jurul orei 17.30, s-a prezentat pentru a intra în ţară, prin Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, Valeriu O., de 27 de ani, cu domiciliul pe raza judeţului Dolj. La controlul de frontieră, tânărul a fost întrebat dacă are asupra sa bunuri interzise de lege, acesta declarând că deţine o sabie cumpărată din Bulgaria cu scopul de a o păstra ca armă de panoplie. Totuşi, doljeanul nu a putut prezenta documente de provenienţă a armei. În urma celor constatate, poliţiştii de frontieră i-au întocmit celui în cauză acte premergătoare pentru portul fără drept al unui obiect confecţionat pentru tăiere sau împungere, iar sabia respectivă, confecţionată din oţel şi având o lamă de 67 cm lungime şi 3 cm lăţime, a fost ridicată în vederea confiscării, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Camioane neînmatriculate în vamă

Poliţiştii de frontieră doljeni au descoperit luni, cu ocazia controlului de frontieră efectuat la ieşirea din România, două autovehicule neînmatriculate conduse de cetăţeni bulgari. Aceştia s-au prezentat pentru a ieşi din România, prin Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, fiecare conducând un autocamion cu numere provizorii de înmatriculare. În urma controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că autovehiculele respective au numerele de înmatriculare expirate. Pe numele celor doi cetăţeni bulgari s-au întocmit acte premergătoare pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, respectiv cu număr fals de înmatriculare.

Trafic la frontiere 

Conform unui comunicat al Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, în week-end-ul trecut la punctele de trecere a frontierei din ţară s-au înregistrat 400.000 de intrări şi ieşiri din ţară, din care 249.000 au fost cetăţeni români şi 151.000 cetăţeni străini. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS