16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalRevelion european la Craiova

Revelion european la Craiova

Iluminat artistic, oraselul copiilor, scenete cu teme religioase, Gabi Cotabita si formatia sa, Accent, Etno, patinoar artificial si multa veselie sunt doar câteva dintre ingredientele primului revelion european la Craiova.


Municipalitatea pregateste multe surprize pentru craiovenii care vor dori sa sarbatoreasca primul revelion european pe strazi si nu acasa sau in restaurante cum ne-am obisnuit. Guvernul vrea si el sa contribuie cu 1,5 miliarde de lei la veselia generala din Craiova care coincide cu aderarea României la Uniunea Europeana. Stelutele si ghirlandele luminoase au inceput sa fie montate pe stâlpii de iluminat, iar la 1 decembrie iluminatul artistic al orasului va fi gata. Sceneta religioasa Nasterea Mântuitorului Iisus Hristos va fi jucata de actori recrutati dintre locuitorii orasului pentru care primaria va plati pâna la 1,5 milioane pe zi. Craiovita si centrul orasului vor fi locurile unde actorii vor incerca sa reediteze povestea biblica. Gabi Cotabita si formatia sa, impreuna cu Accent si Etno, vor mentine in noaptea cea mai lunga ritmurile de dans din orasul care va fi impânzit de difuzoare. Pentru cine are patine, o veste buna: incepând cu 5 decembrie, patinoarul artificial va fi montat in fata prefecturii si va fi functional pe 600 mp.


Români cu fite la Paris


Oraselul copiilor il vom gasi tot in parculetul Teatrului National, de aceasta data cu figuri mult mai interesante, asa cum promite primarul Antonie Solomon.


„Vrem sa inauguram Oraselul copiilor pe 20 sau 21 decembrie si promit ca de aceasta data va fi mult mai frumos ca in alti ani. Si Craiovita va avea parte de un orasel al copiilor pentru ca acest cartier este un oras intr-un oras. Va fi frumos pentru ca in parcarea de la Teatrul National vom instala un cort sub care va fi montata o scena pe care vor cânta artistii care vor bucura craiovenii. Nu mai vreau ca oamenii sa faca revelionul acasa sau la restaurant, ci pe strazi, ca in Europa. Nici nu stii cu cine te intâlnesti si cu cine te pupi. La mare pret e sa te duci sa faci revelionul la Paris sau aiurea. Pai de aia este atât de ieftin la Paris ca aia nu se duc ca fraierii la restaurant, unde se duc in tot cursul anului, ci se duc in strada, unde este veselia. Se duc românii cu fite la restaurantele lor“, a spus primarul Solomon.


In urma cu sase ani, revelionul marca intrarea in mileniul trei, in acest an aceeasi sarbatoare marcheaza aderarea României la UE, peste inca sase ani vom trai si vom vedea!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU