26.5 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalNoaptea accidentelor

Noaptea accidentelor

Doua accidente, dintre care unul mortal, s-au produs luni noapte in Craiova. Primul incident rutier a avut loc in intersectia „blestemata“ a Craiovei, cea dintre strada Râului si bulevardul Stirbei Voda, iar cel de-al doilea, in care si-a pierdut viata un barbat care a traversat neregulamentar, la intrare in municipiu. 


Manuela Bâca se deplasa luni seara, in jurul orei 21.20, pe strada Râului, dinspre Spital catre strada Brestei, la volanul unui Mitsubishi Pajero. La intersectia cu bulevardul Stirbei Voda masina a fost lovita violent de o duba Fiat care circula pe Stirbei Voda dinspre Ciuperca spre Lunca. In urma impactului puternic, autoturismul Mitsubishi, chiar daca are aproape trei tone, s-a rostogolit de trei ori in aer dupa care a cazut pe roti. Din fericire, nimeni nu a fost ranit grav, insa cei doi soferi au fost transportati cu o ambulanta la Spitalul de Urgenta Craiova pentru acordarea ingrijirilor medicale. Din primele cercetari ale politistilor s-a stabilit ca vinovat de producerea accidentului se face Manuela Bâca, pentru ca nu a acordat prioritate de trecere Fiatului. O problema ridicata de pasagerii masinii rasturnate a fost cea a lipsei indicatoarelor rutiere din intersectie, acestea fiind scoase sau mutate cu ocazia lucrarilor de semaforizare care se executa in zona. „Pe partea aceea nu sunt indicatoare rutiere, dar soferul tot s-a asigurat, insa am fost loviti in spate de o duba dupa ce trecusem de intersectie“, a declarat Vicentiu Vasilescu, unul dintre pasagerii din Mitsubishi.


Lucrari pentru evitarea accidentelor


Lucrarile de semaforizare si de executare a bretelelor la intersectia Râului cu Stirbei Voda au inceput pe 28 iulie si costa 2,75 miliarde de lei, termenul de executie fiind de 75 de zile. Semaforizarea acestei intersectii se face, conform spuselor reprezentantilor primariei, din cauza numarului mare de evenimente rutiere inregistrate in zona. „De doi ani, de când lucrez in primarie, am observat ca acolo se petrec foarte multe accidente si tocmai de aceea m-am zbatut sa montam semafoare. Cât despre faptul ca au fost scoase indicatoarele de acolo in timpul lucrarilor nu stiu nimic, dar daca este asa, firma care efectueaza lucrarile trebuie sa raspunda“, a declarat viceprimarul Gheorghe Nedelescu.


Accidentul in urma caruia si-a pierdut viata Ionel Balan, de 55 de ani, din localitatea doljeana Isalnita, s-a petrecut in jurul orei 4.30, la intrare in Craiova. Barbatul a fost lovit de Fordul condus dinspre Isalnita catre Craiova de Florian Antonescu, de 41 de ani, din Timisoara. Dupa producerea accidentului, Ionel Balan a fost transportat in stare grava la Spitalul de Urgenta Craiova, insa in cursul zilei de ieri a decedat. Politistii au stabilit ca vinovat de producerea accidentului este Ionel Balan, care a traversat strada neregulamentar si fara sa se asigure.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU