14.2 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalScorpionii aurii au implinit 45 de ani

Scorpionii aurii au implinit 45 de ani

Militarii Batalionului 116 Logistic din Craiova, continuator al traditiilor Batalionului 116 Aprovizionare si Transport, au sarbatorit ieri in cadru festiv implinirea a 45 de ani de la infiintarea unitatii. Cu aceasta ocazie a fost organizat la sediul unitatii un ceremonial militar si religios, la care au luat parte, printre altii, colonelul Dan Predatu, loctiitorul comandantului Brigazii 2 Infanterie „Rovine“, subprefectul Nicolaie Giurgiteanu, primarul Antonie Solomon, viceprimarul Gheorghe Nedelescu. In cadrul discursurilor rostite, oficialitatile au tinut sa sublinieze rolul deosebit pe care cei supranumiti „Scorpionii aurii“ l-au avut in actiunile de limitare a efectelor inundatiilor din acest an, in localitati precum Rast, Negoi, Cârna, unde le-au oferit sinistratilor posibilitatea de cazare in corturi si hrana pregatita la bucatariile de campanie. De fapt, exact acesta este si rolul militarilor de la arma logistica – asigurarea transportului si a suportului tehnic (armament, munitie, cazare) pentru trupele operative.


Moment de reculegere


La festivitati, militarii Batalionului 116 Logistic nu au uitat sa pastreze un moment de reculegere pentru locotenent-colonelul Stefan Balan, fostul comandant al Batalionului 280 Infanterie Focsani, care a fost inmormântat ieri, dupa ce a decedat intr-un tragic accident de circulatie petrecut imediat dupa intoarcerea lui in tara din Irak. De asemenea, in cursul apelului solemn, militarii craioveni au marcat si absenta dintre ei a caporalului Eugen Dragan, cazut la datorie in timpul aplicatiei militare Blue Road 2004.


Festivitatile s-au incheiat cu prezentarea unor exercitii demonstrative si un dineu oferit invitatilor de locotenent-colonelul Ion Butoianu, comandantul unitatii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS