13.7 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalRegiile se razboiesc pe apa

Regiile se razboiesc pe apa

Regia Autonoma de Apa (RAA) Craiova si Regia de Termoficare sunt obligate sa incheie un protocol pentru furnizarea apei reci, pâna la 30 iunie 2006. In caz contrar, directorul RAA Craiova va fi sanctionat de Camera de Conturi Dolj.


 Neregulile scoase la iveala de inspectorii Camerei de Conturi Dolj, la inceputul anului, privind lipsa unui contract de furnizare a apei intre Regia Autonoma de Apa (RAA) Craiova si Regia de Termoficare agita spiritele intre acestea. Pentru a scapa de sanctiunea Curtii, conducerea RAA Craiova le cere consilierilor locali sa aprobe semnarea unui protocol intre cele doua regii in sedinta din aceasta luna.


Marul discordiei il reprezinta nefacturarea unei cantitati de 1,3 milioane de metri cubi de apa rece, livrata Termoficarii si folosita la producerea apei calde. Precizam ca, in urma controlului, inspectorii au consemnat ca in 2005 au fost pompati 4,19 milioane de metri cubi de apa, rezultati din citirea contoarelor. In ciuda acestui fapt, RAA a reusit sa factureze craiovenilor doar 2,89 milioane de metri cubi. Pierderile la acest capitol au ajuns astfel la aproape 21 de miliarde de lei.


Termoficarea nu vrea apa calda


Ceea ce a determinat conducerea RAA Craiova sa ia atitudine a fost recomandarea organelor de control de a factura cantitatea de apa lipsa, pâna cel mai târziu la 30 iunie 2006. In caz contrar, directorul regiei urmeaza sa fie tras la raspundere, dupa caz, administrativa, civila sau chiar penala. Prin semnarea protocolului, facturarea apei calde ar urma insa sa treaca in atributiile Termoficarii, iar RAA Craiova nu ar mai avea nici o legatura cu aceasta utilitate. In prezent, apa rece este platita de asociatiile de proprietari, catre Regia de Apa, iar gigacaloria necesara incalzirii, catre Termoficare.


La rândul sau, viceprimarul Sorin Iordache, in subordinea caruia se afla Regia de Termoficare, sustine ca reprezentantii regiei nu doresc sa se ocupe de intreaga facturare a apei calde pe motiv ca ei furnizeaza doar caldura. „Cei de la regie folosesc gigacaloria sa incalzeasca apa rece care e distribuita catre populatie. Nu inteleg de ce se vrea aceasta schimbare. Fiecare regie recupereaza de la asociatiile de proprietari ceea ce furnizeaza“, a precizat Iordache.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS