24.5 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCiolan si-a lasat nevasta fara casa

Ciolan si-a lasat nevasta fara casa

Vânzarea frauduloasa a fost posibila ca urmare a faptului ca notarul Nicolae Popescu Bejat, fiul prefectului de Gorj, a intocmit o procura speciala prin care certifica in fals ca pagubita, aflata in acel moment in Anglia, s-a prezentat in fata lui si i-a dat imputernicire sotului sa-i vânda locuinta.


Parchetul de pe lânga Curtea de Apel Craiova a dispus saptamâna trecuta trimiterea in judecata a lui Marius Marcel Ciolan, de 35 de ani, din Petrosani, pentru instigare la fals in declaratii, fals privind identitatea si fals material in inscrisuri oficiale, plus fals intelectual, uz de fals si inselaciune. Ciolan este acuzat ca, in timp ce sotia lui era plecata la munca in strainatate, a vândut apartamentul acesteia, apoi a fugit cu banii.


Marius Marcel Ciolan a fost casatorit cu Elisabeta Maria Ciolan (fosta Novac). Au locuit in apartamentul femeii, situat in Petrosani, strada Saturn, nr.16, scara 2, apt. 54. Pe 30 mai 2002, Elisabeta a plecat din tara, ajungând in Franta, apoi in Anglia, pentru a munci sa faca rost de bani. Ramas singur acasa in apartamentul sotiei, Marcel a inceput sa-si faca de cap, cu amantele. Apoi i-a venit alta idee. Cum sotia ii lasase acasa atât buletinul ei, cât si actele casei, Marcel s-a gândit sa… vânda apartamentul.


Procura falsa emisa de notarul Bejat


Pe 4 februarie 2003, Marcel Ciolan s-a prezentat la Biroul notarului public Nicolae Popescu Bejat din Târgu Jiu (nimeni altul decât fiul prefectului de Gorj, Stefan Marian Popescu Bejat), insotit de o tânara a carei identitate nu a fost inca stabilita. Prezentând-o pe respectiva drept sotia lui, Ciolan l-a rugat pe notar sa intocmeasca doua procuri, prin care Elisabeta Ciolan il imputerniceste sa vânda apartamentul, pe de-o parte, si sa o reprezinte in fata tuturor autoritatilor, pe de alta parte.


Fara sa ia seama prea bine la poza din buletinul Elisabetei Ciolan, ca sa-si dea seama daca persoana care s-a prezentat in fata lui este sau nu cea din buletin, notarul Bejat s-a executat. A intocmit procura speciala nr. 368/04.02.2003, prin care Marcel Ciolan era imputernicit sa vânda apartamentul proprietate al sotiei, si procura generala nr. 369/04.02.2003, in baza careia acelasi Marcel Ciolan era imputernicit de sotia lui sa o reprezinte in fata autoritatilor judiciare si publice.


Folosindu-se de cele doua procuri care autentificau o situatie neadevarata, Ciolan a reusit, pe 10 februarie 2003, sa vânda apartamentul. Cumparatoarea, Natalia Terinte, a platit pentru locuinta 30 de milioane de lei, conform actului de vânzare-cumparare autentificat de aceasta data la notarul public Rodica Daj din Petrosani.


NUP pentru fiul prefectului


Pe 22 martie 2004, Elisabeta Ciolan a fost depistata in Anglia fara acte legale de sedere si a fost returnata in România. S-a intors acasa, insa si-a gasit apartamentul ocupat de alta familie. A ramas stupefiata când a vazut actele, conform carora, in perioada cât lipsise din tara, s-ar fi prezentat in fata notarului Bejat, dându-i procura sotului sa se ocupe de vânzarea locuintei.


Elisabeta Ciolan a sesizat autoritatile, iar dosarul a ajuns la Parchetul Curtii de Apel Craiova.


Procurorul Ion Vânatoriu i-a audiat pe toti cei implicati, mai putin pe invinuitul Marcel Ciolan, care nu a fost de gasit nici la ultimul sau domiciliu din Petrosani, nici la casa parinteasca din comuna doljeana Cârna, si nici la domiciliul fratelui din Cetate – Dolj.


Consemnând ca invinuitul se sustrage urmaririi penale, procurorul Vânatoriu a dispus trimiterea lui Marius Marcel Ciolan in judecata, fiind acuzat pentru intregul sir de falsuri si inselaciuni savârsite pentru a vinde apartamentul nevestei. Fata de notarul gorjean Nicolae Popescu Bejat, procurorul a dispus neinceperea urmaririi penale (NUP), pe motiv ca acesta ar fi intocmit procura falsa fara vinovatie, fiind indus in eroare de Marcel Ciolan si tânara pe care a prezentat-o drept sotia sa.


Politistii gorjeni continua cercetarile in acest caz, pe de-o parte pentru a da de urma lui Ciolan, iar pe de alta parte pentru a o identifica pe cea care s-a prezentat in fata notarului Bejat si s-a dat drept sotia lui Marcel Ciolan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS