23.6 C
Craiova
luni, 27 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPlata impozitelor, pe ultima sută de metri

Plata impozitelor, pe ultima sută de metri

Craiovenii mai au la dispoziţie trei zile ca să-şi plătească taxele şi impozitele către bugetul local pe anul 2011, cu reducere de zece la sută.
Cozile la ghişee sunt tot mai mari, iar directorul Direcţiei de Taxe şi Impozite din cadrul Primăriei Craiova, Sorin Marcu, crede că va fi aglomerat până pe 31 martie, pentru că „aşa e românul, lasă totul pe ultima zi“. La începutul acestei săptămâni, sumele încasate de la persoanele fizice şi juridice ajunseseră la circa 40 de milioane de lei, dintre care peste 30 de milioane de lei s-au plătit la sediul din Piaţa Centrală.
„Va fi aglomeraţie până joi, dar ne-am obişnuit cu asta. Încasările au crescut constant, iar acum, pe ultima sută de metri, am ajuns la nivelul de anul trecut“, a precizat Sorin Marcu. „La sediul central, avem încasări zilnice de 650 – 700.000 de lei, însă grosul va veni pe 30 şi 31 martie, când marii contribuabili virează banii direct la trezorerie“, a adăugat Marcu.
Până pe 31 martie, craiovenii sunt obligaţi să plătească prima tranşă din impozitele şi taxele către bugetul local, cei care achită suma integrală beneficiind de o bonificaţie de zece la sută.
După această dată, primăria poate trece la executarea silită a rău-platnicilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS