16.2 C
Craiova
marți, 28 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriGorjenii pleacă la muncă în străinătate

Gorjenii pleacă la muncă în străinătate

257 de gorjeni au încercat, de la începutul anului şi până în prezent, să-şi caute un loc de muncă în străinătate prin intermediul Serviciului European de Ocupare a Forţei de Muncă (EURES). Cu sprijinul reprezentanţilor Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, aceştia au depus CV-uri în vederea angajării în afara graniţelor ţării. Printre cele mai solicitate destinaţii au fost: Danemarca, Spania, Italia, Cehia şi Franţa.

Dintre persoanele mediate de AJOFM Gorj, 85 au fost pentru proiectul Lucrătorilor Sezonieri în Agricultură – Danemarca. În acest scop, a fost organizată o selecţie la Râmnicu Vâlcea, unde au fost prezenţi consilieri EURES şi angajatori din Danemarca. Din judeţul Gorj au participat 22 de persoane, dintre care 14 au fost admise pentru a desfăşura o muncă sezonieră în Danemarca în perioada de vară. O mare parte dintre solicitanţi nu au fost acceptaţi, pentru că una dintre condiţii a fost cunoaşterea limbii engleze.

De asemenea, un angajator din Spania a recrutat, prin intermediul AJOFM, 12 gorjeni.

De la începutul anului au fost primite la AJOFM Gorj 14 oferte de locuri de muncă în Spania, Marea Britanie, Malta, Franţa şi Republica Cehă. Totodată, 33 de gorjeni au plecat să muncească în agricultură în Germania, în urma unei oferte primite de la Centrala de Mediere a Forţei de Muncă din Bonn.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS