15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCum să vă înţelegeţi bine cu şeful

Cum să vă înţelegeţi bine cu şeful

Pentru a reuşi în carieră, relaţia cu şeful este decisivă, pentru că are influenţă directă asupra performanţei în carieră.

Pentru a avea o relaţie bună cu şefii, craiovenii apelează la o serie de tactici şi metode. Dacă şeful îşi face o impresie proastă, şansele de avansare sunt minime. „Sunt mereu drăguţă cu şefa mea. Vorbesc frumos, zâmbesc foarte mult în prezenţa ei şi încerc să mă fac utilă în permanenţă. În plus, nu o contrazic niciodată“, a declarat Alina, de 25 de ani. „Sunt sinceră şi-mi exprim întotdeauna punctul de vedere. Niciodată însă nu-i vorbesc urât şi, atunci când vreau să-l contrazic, o fac întotdeauna între patru ochi“, a precizat Marilena, de 35 de ani. Şirul tacticilor aplicate de craioveni nu se opreşte însă aici. „Mă port cu el ca şi cu ceilalţi colegi. Nu încerc să par ceea ce nu sunt şi-i spun verde-n faţă ce am de spus“, a spus Marian, de 30 de ani. Totuşi, nu toţi craiovenii se înţeleg cu şefii. „Nu fac nimic pentru a mă înţelege pentru că nu suntem pe aceeaşi lungime de undă. Cred că o să plec cu prima ocazie“, a spus Adrian, de 28 de ani.

„Nu lăsaţi nemulţumirile să se acumuleze“

Metodele folosite de craioveni corespund sfaturilor specialiştilor în resurse umane cu privire la ceea ce trebuie să faceţi pentru a avea o relaţie potrivită cu şefii. „Pentru a avea o relaţie bună cu superiorul, nu lăsaţi nemulţumirile să se acumuleze“, precizează www.banknews.ro, avertizându-vă însă ca atunci când îi spuneţi ce nu vă convine să folosiţi tonul potrivit. În plus, trebuie să vă asiguraţi că sunteţi pe aceeaşi lungime de undă cu el, ceea ce presupune să ştiţi foarte bine care-i sunt valorile, dar şi să-i câştigaţi încrederea. De asemenea, trebuie să-i demonstraţi că sunteţi greu de înlocuit, muncitor, consecvent în ceea ce faceţi şi, foarte important, că vă îndepliniţi sarcinile şi duceţi proiectele la bun sfârşit, având grijă să respectaţi cu stricteţe termenele-limită. Demonstraţi-vă valoarea prin muncă, dovediţi-vă iniţiativa şi veniţi cu idei noi. De altfel, veţi cu fi atât mai apreciat cu cât vă veţi asuma responsabilităţi care nu sunt incluse în fişa postului.

Comunicaţi eficient

Asiguraţi-vă că există o bună comunicare între dumneavoastră şi superior, atât pentru o bună atmosferă la serviciu, cât şi pentru a duce la bun sfârşit sarcinile, conform cerinţelor. Potrivit specialiştilor în resurse umane de la www.eva.ro, pentru a vă asigura că şeful primeşte toate informaţiile legate de proiectul la care lucraţi, indiferent că preferă discuţiile sau informările scrise, nu ezitaţi să optaţi întotdeauna şi pentru varianta a doua. Acest lucru este necesar pentru a vă asigura că nu aţi omis nici un detaliu sau în cazul în care şeful nu a auzit foarte bine care este natura problemei. În plus, evitaţi să-l deranjaţi pe şef cu probleme inutile sau la care ştiţi deja răspunsul. Totuşi, nu ezitaţi să întrebaţi dacă nu ştiţi. Alt sfat este să vă documentaţi foarte bine, să vă prezentaţi ideile cu entuziasm, să faceţi doar propuneri în care credeţi cu adevărat şi să oferiţi mereu argumente şi nu explicaţii.

Cum să reparaţi o relaţie deteriorată

Statisticile arată că majoritatea angajaţilor care îşi schimbă locul de muncă părăsesc managerul, nu compania. De aceea, relaţia şef-subaltern este importantă în evoluţia carierei dumneavoastră. Dacă totuşi vă iubiţi munca, dar vă urâţi şeful, nu uitaţi că un job de câteva luni nu dă bine deloc într-un CV, astfel că trebuie să încercaţi să rezistaţi cât mai mult în firmă şi, de ce nu, să ajungeţi în timp să vă înţelegi foarte bine cu şeful şi să rămâneţi.
„Vedeţi-vă de treabă, nu porniţi un război din orice lucru mărunt şi uşor, uşor lucrurile se vor linişti şi vor intra pe un făgaş normal. Prezentaţi soluţii şi nu probleme. Faceţi-i pe plac, faceţi-i munca mai uşoară şi veţi deveni indispensabil“, vă sfătuiesc specialiştii în resurse umane de la MyJob.ro. În plus, abţineţi-vă să fiţi Gică Contra, chiar şi atunci când ideile lui nu sunt bune. Renunţaţi la confruntări verbale şi la a-l mai contrazice, deoarece astfel veţi avea numai de câştigat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII