14.2 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriS-a dat startul la o nouă axă POR

S-a dat startul la o nouă axă POR

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor a lansat luni cererea deschisă de proiecte pentru Axa 3 a Programului Operaţional Regional „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale“, domeniul major de intervenţie 3.2 -Reabilitarea /modernizarea/ dezvoltarea şi echiparea infrastructurii serviciilor sociale.

„Obiectivul acestui domeniu major de intervenţie îl constituie îmbunătăţirea calităţii infrastructurii pentru serviciile sociale, prin sprijin acordat în mod echilibrat pe întreg teritoriul ţării, pentru asigurarea unui acces egal al cetăţenilor la astfel de servicii“, se arată într-un comunicat de presă emis de Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) S-V Oltenia. Cererile de finanţare se primesc continuu la sediul ADR S-V Oltenia, până la contractarea integrală a fondurilor alocate pe regiune (13,94 milioane de euro).

Solicitanţii eligibili sunt autorităţile administraţiei publice şi furnizorii de servicii sociale, acreditaţi în condiţiile legii. Aceştia trebuie să demonstreze capacitatea financiară de a asigura contribuţia proprie la valoarea cheltuielilor eligibile (minimum 2% din valoarea cheltuielilor eligibile) şi cheltuielilor neeligibile ale proiectului (inclusiv a cheltuielilor conexe) în condiţiile rambursării/decontării ulterioare a cheltuielilor din instrumente structurale. „Valoarea totală a proiectului este cuprinsă între 350.000 şi 3.500.000 de lei (echivalentul aproximativ a 100.000 – 1.000.000 de euro)“, se arată în comunicatul emis de ADR S-V Oltenia.

Potrivit acestuia, proiectele întocmite trebuie să vizeze modernizarea, dezvoltarea şi echiparea clădirilor în care funcţionează centre sociale multifuncţionale; modernizarea şi echiparea clădirilor în care funcţionează centre sociale rezidenţiale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS