14.2 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriRomânii îşi modifică locuinţele după ureche

Românii îşi modifică locuinţele după ureche

Cu toate că modificările aduse structurii construcţiilor pot avea repercusiuni în privinţa siguranţei locatarilor, românii nu prea iau în serios importanţa autorizaţiilor de construire. Din aproximativ 19.000 de construcţii care au suferit în timp intervenţii la acoperişuri, la nivel naţional, doar 38% au fost executate în baza unei autorizaţii de construire. „De asemenea, s-a constatat că doar 50% dintre lucrările autorizate au fost executate cu respectarea autorizaţiei, iar dintre acestea, 52% au efectuat recepţia la terminarea lucrărilor“, se arată într-un comunicat de presă emis de Inspectoratul de Stat în Contrucţii (ISC). Altfel spus, din cele aproximativ 19.000 de construcţii, doar la 19% s-a respectat autorizaţia de construire şi doar la 10% au efectuat recepţia la terminarea lucrărilor.

Rezultatele au fost obţinute în urma unui control tematic efectuat de ISC în a doua jumătate a anului trecut, la nivel naţional, privind intenţiile de modificare a structurilor de acoperire la blocurile de peste patru etaje plus parter.

 

Amenzi de aproape 170.000 de lei

 

„Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate a fost de 169.100 de lei, în condiţiile în care controlul a avut în primul rând un caracter preventiv“, menţionează reprezentanţii ISC. În plus, principalele măsuri dispuse către asociaţiile de locatari/proprietari au vizat, în funcţie de neregulile depistate, intrarea în legalitate, expertizarea lucrărilor care nu respectă cerinţele de rezistenţă, stabilitate şi siguranţă, respectiv găsirea soluţiilor necesare pentru remedierea deficienţelor, demararea procedurii de recepţie şi completarea cărţii tehnice a construcţiilor cu intervenţiile realizate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU