14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCrescătorii de taurine, nemulţumiţi de subvenţiile propuse

Crescătorii de taurine, nemulţumiţi de subvenţiile propuse

Reprezentanţii crescătorilor de taurine au discutat ieri cu cei ai Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) despre formele de sprijin alocate sectorului în 2008, însă negocierile vor fi reluate la sfârşitul lunii ianuarie, întrucât cele două părţi nu au căzut de acord. „Noi am cerut o subvenţie de 650 de lei pe cap de animal, faţă de varianta MADR de 490 de lei. Am înţeles că există un anumit plafon care nu poate fi modificat, însă subvenţia poate fi mai mare deoarece numărul bovinelor eligibile este mai mic faţă de cel pentru care s-a calculat plafonul“, a declarat ieri, pentru NewsIn, preşedintele Sindicatului Crescătorilor de Taurine din România, Costel Caraş.

Acesta a precizat că nici sprijinul financiar de 0,3 lei pentru un litru de lapte nu este suficient în raport cu problemele specifice sectorului. „Nu putem să acceptăm o subvenţie mai mică de 0,5 lei/litru de lapte, pentru că altfel nu vom reuşi să îndeplinim condiţiile europene privind calitatea acestuia“, a explicat Caraş.

Potrivit acestuia, ministrul agriculturii, Dacian Cioloş, i-a informat pe crescătorii de animale că MADR pregăteşte un program privind susţinerea investiţiilor în sector. „Am căzut de acord să reluăm discuţiile la sfârşitul lunii ianuarie, când va fi finalizat acest program, şi, în funcţie de varianta propusă de MADR, vom lua anumite decizii“, a menţionat Caraş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS