14.2 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriBitDefender: Atacurile informatice iau amploare în 2008

BitDefender: Atacurile informatice iau amploare în 2008

Odată cu dezvoltarea stilului de navigare on line, ne aşteptăm la apariţia unor noi ameninţări ca urmare a efectuării plăţilor pe internet, a tranzacţiilor la bursă, a cumpărăturilor, jocurilor şi reţelelor sociale on line, avertizează unul dintre directorii BitDefender, Bogdan Dumitru. Acesta a precizat că „majoritatea ameninţărilor zilelor noastre vizează beneficiarii lifestyle-ului on line“. Predicţiile BitDefender legate de securitatea informatică pentru anul în curs nu sunt deloc liniştitoare. Dacă, anul trecut, mai mult de 80% din e-mail-urile trimise către diferite adrese au fost atacuri de phishing sau de tip spam (majoritatea instituţiilor importante din ţară, mai ales băncile, fiind ţinta acestora), anul acesta, ne putem aştepta şi la creşterea atacurilor asupra dispozitivelor mobile şi a furturilor de identitate. Pe primul loc în „clasamentul“ ameninţărilor informatice se află cele care vizează staţiile de lucru. „În anul 2008, totul se va rezuma la bani. Specialiştii BitDefender prognozează o creştere a ameninţărilor informatice care vizează vulnerabilităţile programelor informatice, a acţiunilor criminale întreprinse în scopuri financiare, precum şi a încercărilor de colectare a bazelor de date private, a informaţiilor financiare şi a detaliilor bancare. Atacurile vor fi mai rare decât în trecut, dar mult mai sofisticate, tehnicile de inginerie socială bazându-se foarte mult pe evenimentele zilnice“, notează BitDefender în comunicat.

 

Se înmulţesc spam-urile legate de acţiuni la bursă

 

În ceea ce priveşte mesajele nesolicitate (spam-urile), acestea vor avea în 2008 o evoluţie şi diversitate surprinzătoare. Având ca obiectiv evitarea filtrelor de securitate, spam-urile vor folosi în mod constant variaţiuni şi vor încerca să îşi mascheze cât mai bine adevăratul conţinut şi intenţiile. Numărul mesajelor nesolicitate legate de acţiuni la bursă şi cel al e-mail-urilor care vor direcţiona utilizatorii către site-uri capcană va creşte.

Analiştii se aşteaptă şi la creşterea spam-ului politic, având în vedere apropiatele alegeri prezidenţiale din SUA şi alte evenimente la nivel global. Acestea vor fi utilizate ca pretext pentru noi valuri de mesaje nesolicitate, dar cu o ţintă precisă. „Volumul de spam cu fişiere ataşate, care a avut o curbă descendentă în ultimele luni ale anului 2007, va creşte îngrijorător în 2008“, conchid specialiştii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS