18.3 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPrivatizarea Automobile Craiova, mai importantă decât a BCR

Privatizarea Automobile Craiova, mai importantă decât a BCR

Premierul Tăriceanu a declarat ieri că oferta tehnică a Ford pentru Automobile Craiova, prezentată de preşedintele companiei, este extrem de detaliată şi consistentă, răspunzând cerinţelor guvernului, iar preţul oferit nu reprezintă o prioritate, ci efortul investiţional.

„Este un proiect industrial de anvergură. Urmărim efectele economice pe care le poate genera o astfel de întreprindere, nu ne concentrăm pe preţ, luăm în calcul efortul investiţional al companiei care va fi de 675 de milioane de euro, cu 300.000 de autoturisme produse anual şi cu dublarea numărului de locuri de muncă“, a afirmat Tăriceanu.

Premierul a spus că guvernul vrea să creeze al doilea pol al industriei auto în România. „Analiştii economici consideră că industria auto este cel mai puternic motor al creşterii economice pentru că un loc de muncă în această industrie generează alte patru în industriile conexe“, a explicat acesta.

Guvernul este interesat să acorde tot sprijinul companiei Ford, alături de care îşi doreşte un parteneriat, având în vedere implicaţiile economice ale privatizării societăţii de la Craiova, a mai precizat premierul. „Privatizarea Automobile Craiova este mai importantă decât cea a BCR, pentru care s-a obţinut o sumă record în Europa de Sud-Est, din perspectiva efectelor economice colaterale“, a susţinut Tăriceanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS