15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAutomate de inghetata dotate cu sisteme Linux

Automate de inghetata dotate cu sisteme Linux

Compania „MooBella“ a prezentat recent un automat de inghetata ingenios in cadrul expozitiei „DEMO“, desfasurata in statul american Colorado. Potrivit site-ului Yahoo!News, dispozitivul functioneaza cu ajutorul unui Linux 2.4 kernel, având un LCD de 15” cu touchscreen. Automatul poate fi incarcat cu maximum doua amestecuri de baza, 12 amestecuri de arome si trei ingrediente uscate, oferind, in final, 96 de sortimente de inghetata.


Potrivit sursei citate, in numai 45 de secunde, o cantitate din amestecul de baza este masurata cu precizie, aerata, aromata si apoi distribuita in mod egal pe o suprafata plana care se roteste incontinuu, unde este, ulterior, inghetata. Apoi, continutul este fragmentat cu ajutorul unui dispozitiv inclus intr-un cilindru si impartit in pahare de hârtie.


Toate acestea sunt posibile numai datorita sistemului Linux. Desi subsistemele automatului sunt controlate prin electronica simpla, „creierul“ este un sistem de operare Linux care ruleaza pe un procesor AMD 2600, cu 512 MB de RAM si un hard disk de 40 GB.


Totodata, automatul de inghetata prezinta doua tipuri de interfata wireless. Primul tip este folosit in reteaua de senzori de temperatura a aparatului, in timp ce al doilea consta intr-o interfata wireless prin satelit care permite accesarea automatului de la distanta. Potrivit sursei citate, aparatul este dotat si cu un port RJ-45 Ethernet.


„Cu ajutorul unui cablu crossover si al unei parole, utilizatorul poate patrunde in sistemul automatului, pentru a descarca informatii, pentru a manipula inventarul, a schimba modul de procesare al aparatului sau pentru a face upgrade-uri de software. Daca automatul de inghetata este conectat la internet, atunci toate aceste operatiuni pot fi facute si de la biroul meu“, a declarat Jim Baxter, VP de Inginerie in cadrul companiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS