15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAutorităţile se tem de inundaţii

Autorităţile se tem de inundaţii

Autorităţile din Olt încearcă să prevină eventualele inundaţii care s-ar putea produce prin topirea bruscă a zăpezii. Prefectura a transmis vineri o circulară către toate primăriile din judeţ, cărora li se cere luarea unor măsuri specifice. Potrivit adresei semnate de subprefectul Virgil Panduru, autorităţile locale trebuie să asigure scurgerea apelor pluviale, curăţarea şanţurilor şi a rigolelor de gunoaie.

Primăriile trebuie să dispună verificarea secţiunilor de curgere ale podurilor şi podeţelor şi curăţarea cursurilor de apă în zonele de risc (poduri, podeţe, cursuri înguste etc.). Autorităţile mai au în sarcină instruirea membrilor serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă în vederea asigurării unei intervenţii prompte dacă situaţia o va impune. Primarii sunt îndemnaţi ca, dacă localităţile pe care le păstoresc se vor confrunta cu situaţii care depăşesc capacitatea de prevenire sau intervenţie la nivel local, să solicite imediat sprijinul prefecturii şi al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Cel mai periculos curs de apă este râul Olteţ, spun reprezentanţii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA). Constantin Moisescu, directorul instituţiei, spune că toate cursurile râurilor şi pâraielor sunt atent monitorizate pentru prevenirea vreunei viituri care ar pune în pericol locuinţele şi vieţile oamenilor şi ale animalelor. „Cel mai periculos ar fi, în cazul topirii bruşte a zăpezii, râul Olteţ. Noi suntem cu ochii pe toate cursurile de apă şi sperăm să nu se întâmple ceva rău“, a declarat Moisescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS