16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalBiserica nu condamnă iubirea

Biserica nu condamnă iubirea

Organizată de Arhiepiscopia Craiovei, Protoieria Craiovei, grupul parohial „Tinerii Sf. Nicolae“, în colaborare cu grupurile „Toţi Sfinţii“, „Prietenia“, „Sfântul Calinic“, „Mântuleasa“, ASCOR Craiova, PRO VITA Craiova şi grupul de voluntari CFC „Sf. Arhangheli“ şi Fundaţia „Cuvântul care zideşte“ , întâlnirea de sâmbătă a fost la cea de-a doua ediţie şi a purtat sugestiv numele „Iubirea nu cade niciodată“.
„Obiectivul acestei întâlniri este acela de a schimba modul în care iubirea este privită din afara bisericii“, a spus părintele Teodor Ciontu, coordonator al acestei manifestări. „Fiecare dintre tinerii de astăzi socoteşte că Biserica le limitează anumite libertăţi, printre care şi aceasta a iubirii. Biserica este de părere însă că iubirea este cea mai importantă dintre cele trei virtuţi cardinale: credinţa, nădejdea şi dragostea. Chiar dacă ai avea credinţă să muţi şi munţii, se zice, şi nădejde în toate, dacă nu ai dragoste, nu eşti! Din acest punct de vedere, socotim că biserica trebuie să răspundă la frământările pe care le au tinerii în legătură cu iubirea. Fiecare dintre ei îşi expune astăzi ideile, opiniile şi chiar nemulţumirile legate de acest subiect. Dorim să aflăm astăzi ce este de făcut ca iubirea să fie percepută de tineri ca o cale de convieţuire cu ei înşişi, cu semenii şi, mai ales, cu Dumnezeu.
De multe ori, tinerii trec peste faza pură, curată a prieteniei şi văd iubirea ca pe o legătură trupească. Biserica le arată că întâi trebuie să fie prieteni, să se cunoască, să se analizeze, să vadă cum sunt ei de fapt şi abia apoi să se îndrăgostească…. Dumnezeu i-a binecuvântat atunci pe oameni şi le-a spus să se iubească şi să se înmulţească… adică abia după ce iubirea lor este binecuvântată în faţa lui Dumnezeu, la altar, abia atunci să convieţuiască! Acesta este mesajul prin care Biserica încearcă să-i aducă pe tineri pe calea adevăratei iubiri, să-i facă să înţeleagă adevăratul sens al iubirii“, a spus părintele Teodor Ciontu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS