16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinCheesecake - un desert racoritor

Cheesecake – un desert racoritor

Durata: 1 h 30 min


Complexitate: redusa


Ingrediente: 230 g pesmet prajit, 7 oua, 1 kg si 135 g brânza de vaci, 350 g zahar, 25 g faina, coaja rasa de la o lamâie, 5 g vanilie, 65 g frisca.


Mod de preparare:


Se separa albusurile si galbenusurile de la doua oua. Se amesteca pesmetul de prajituri cu albusulul de la cele doua oua. Se pune amestecul obtinut intr-o tava de tort cu marginile detasabile, unsa in prealabil, prin presare pe fundul tavii si pe 2/3 din marginile tavii. Se pune la rece. Se amesteca cu mixerul, la viteza mare, brânza de vaci, zaharul, coaja de lamâie si vanilia. Se adauga cinci oua si cele doua galbenusuri, unul câte unul, amestecând de fiecare data. La sfârsit se adauga frisca. Se toarna in tava cu amestecul de pesmet racit. Se coace in cuptorul incalzit in prealabil la 260 grade Celsius timp de zece minute. Se reduce temperatura cuptorului la 120 grade Celsius si se coace pâna când este gata, circa 50 – 60 minute. Se raceste complet. Se decoreaza cu topping de zmeura. Se tine la frigider pâna se intareste, cel putin opt ore sau peste noapte. Dupa refrigerare se desfac marginile tavii si se taie in felii.


Este un desert delicios, racoritor si deloc costisitor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS