14.2 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimăria îl evacuează pe deputatul Dascălu

Primăria îl evacuează pe deputatul Dascălu

Olguţa Vasilescu vrea să-l dea afară pe deputatul pedelist din spaţiul în care şi-a amenajat cabinetul de parlamentar, pentru a-i da spaţiul unui coleg de partid de la PSD

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, propune Consiliului Local Craiova să voteze, joi, în favoarea evacuării deputatului PDL Constantin Dascălu din spaţiul în care acesta şi-a amenajat încă din 2008 cabinetul de parlamentar. Motivul evacuării? Simplu: primăriţa vrea să-i dea unui pesedist spaţiul ocupat acum de pedelist.
Deputatul Nicu Vasilescu, fost coleg de partid şi de parlament cu Olguţa Vasilescu pe vremea când aceasta era în PRM, iar acum din nou coleg de partid cu primăriţa, dar în PSD, vrea să-şi amenajeze cabinetul parlamentar. Pentru asta, a pus ochii pe spaţiul aflat la parterul blocului 39 din Brazda lui Novac, învecinat cu sediul… dragostei salei dintâi, Partidul România Mare.

Doi pe un sediu

Povestea luptei pe cabinetul cu pricina e cam aşa: după alegerile parlamentare din decembrie 2012, ambii deputaţi au înaintat Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova cereri care vizează spaţiul menţionat. Vasilescu cerea repartizarea lui pentru a amenaja acolo cabinetul din teritoriu, iar Dascălu notifica RAADPFL că a obţinut un nou mandat de parlamentar şi, prin urmare, doreşte să continue derularea contractului de închiriere pe durată nedeterminată a acestui spaţiu.
RAADPFL s-a ferit să ia o decizie directă în acest sens. „Fiind două cereri pe acelaşi spaţiu, am decis să-l disponibilizăm şi am solicitat Consiliului Local Craiova să decidă, în calitate de proprietar, care birou parlamentar va închiria respectivul imobil“, a declarat Radu Preda, directorul RAADPFL Craiova, şi el tot fost peremist, trecut odată cu Olguţa la PSD.
Aşa se explică faptul că, pe 15 ianuarie 2013, Consiliul de Administraţie al RAADPFL a decis „disponibilizarea spaţiului situat în Craiova, strada Brazda lui Novac, bl. 39 parter, în suprafaţă de 52,80 mp, şi înaintarea documentaţiei la Consiliul Local al Municipiului Craiova, în vederea repartizării“.

Consiliul local decide

La Primăria Craiova ar fi trebuit să ajungă două cereri de repartizare a imobilului (una de la Constantin Dascălu şi alta de la Nicu Vasilescu).
„N-are cum să mă evacueze primăria, pentru că mi-a închiriat acel spaţiu pe durata cât eu sunt parlamentar. Iar acum eu am obţinut un nou mandat, sens în care am şi notificat atât primăria, cât şi RAADPFL că voi mai rămâne acolo încă patru ani“, susţine deputatul Constantin Dascălu.
Şi, totuşi, Primăria Craiova propune, în şedinţa de joi a Consiliului Local, „repartizarea, în vederea închirierii fără licitaţie publică, a spaţiului aparţinând domeniului privat al municipiului Craiova, situat în cartierul Brazda lui Novac, bl. 39, parter, în suprafaţă de 52,80 mp, către domnul Nicolae Vasilescu, deputat ales în Colegiul nr. 2 Craiova, pentru organizarea biroului parlamentar“, cu menţiunea: „Contractul de închiriere se încheie pe perioada mandatului“. Propunerea e justificată de faptul că la dosar se regăseşte doar cererea lui Vasilescu, nu şi cea a lui Dascălu. „Ar fi trebuit să fie şi cererea mea acolo, pentru că am înaintat una la RAADPFL şi alta la primărie. Am primit şi numere de înregistrare“, susţine Dascălu.
„Dacă domnul deputat ar fi depus o asemenea cerere, ar fi trebuit să se regăsească printre documentele aflate în dosarul de şedinţă“, a spus, însă, Ionuţ Pârvulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova.
Cum USL are majoritate în forul legislativ municipal, o asemenea propunere are toate şansele să fie votată, iar deputatului PDL nu-i rămâne altceva decât să-şi găsească un nou sediu pentru cabinetul parlamentar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS